Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μητέρα στα 68: Η τραγωδία μιας Ισπανίδας ηθοποιού που δίχασε την κοινή γνώμη

Μητέρα στα 68: Η τραγωδία μιας Ισπανίδας ηθοποιού που δίχασε την κοινή γνώμη
Οργή για την παρένθετη μητρότητα ή την ηλικία;
Διχασμό στην κοινή γνώμη της Ισπανίας προκάλεσε η απόκηση ενός παιδιού από την ηθοποιό και τηλεπαρουσιάστρια Ana Obregon στα 68 της!
Όπως μεταφέρει το Hola! η διάσημη ηθοποιός απέκτησε ένα κοριτσάκι μέσω παρένθετης μητέρας στο Μαϊάμι, γιατί όπως είπε ήταν μια επιθυμία και μια υπόσχεση στον 27χρονο γιο της πριν εκείνος φύγει από τη ζωή!
Η Obregon αμέσως μετά την γέννηση της κόρης της με ανάρτηση στο Instagram μοιράστηκε τη χαρά της με τους ακολούθους της γράφοντας: «Ένα φως γεμάτο αγάπη μπήκε στο σκοτάδι μου.
Δεν θα είμαι ποτέ ξανά μόνη.
ΕΙΜΑΙ ΞΑΝΑ ΖΩΝΤΑΝΗ»!
Αμέσως μετά σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και φορώντας μαύρα γυαλιά η Ana Obregon βγήκε από το νοσοκομείο του Μαϊάμι στις 20 Μαρτίου κρατώντας σφιχτά στα χέρια της την νεογέννητη και έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό Hola! της 28ης Μαρτίου κάτω από τον τίτλο «Η Ana Obregon, μητέρα ενός κοριτσιού που γεννήθηκε μέσω παρένθετης μητέρας».
2_95.JPG
Ακολούθησε καταιγισμός πυρών

Το γεγονός ξεσήκωσε θύελλα και δέχθηκε πυρά στα ισπανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για δύο λόγους: την ηλικία της ηθοποιού, είναι 68 ετών και το γεγονός ότι στην Ισπανία δεν είναι νόμιμη καμία μορφή παρένθετης μητρότητας ακόμα και η αλτρουϊστική (χωρίς πληρωμή), γεγονός που καυτηρίασαν και τρεις υπουργοί της κυβέρνησης Sanchez.
Η υπουργός Προϋπολογισμού Maria Jesus Montero, ο υπουργός Προεδρίας Felix Bolagnos και η υπουργός Ισότητας Irene Montero επέκριναν με δριμύτητα την Obregon.
«Το σώμα της γυναίκας δεν μπορεί να αγοράζεται ή να νοικιάζεται για να ικανοποιεί τις επιθυμίες του καθενός», δήλωσε ο Bolagnos .
Εκτός από την Ισπανία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαγορεύουν την παρένθετη μητρότητα, μεταξύ των οποίων, η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία.
Η Obregon δεν έχει δηλώσει αν πλήρωσε την παρένθετη μητέρα, ούτε έχει αποκαλέσει το μωρό «κόρη» της, παρά μόνο «ένα φως γεμάτο αγάπη που μπήκε στο σκοτάδι της».

«Το φως του κόσμου έσβησε»: Το σπαρακτικό γράμμα της Obregon στον γιο της που «έφυγε» στα 27 του

Η Obregon είχε αποκτήσει ένα γιο τον Alexandro (Alex) από την σχέση της με τον 62χρονο Ιταλό ευγενή και επιχειρηματία Alexandro Leccio.
Ο Alex Leccio γεννήθηκε το 1992 στη Μαδρίτη.
Με πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες και στη Φιλοσοφία από το πανεπιστήμιο Duke της Βόρειας Καρολίνας, ο Alex ασχολήθηκε με τον τομέα των επιχειρήσεων και φαινόταν πως τον περίμενε ένα πολλά υποσχόμενα μέλλον.
Όμως, δυστυχώς, στα 25 του χρόνια διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή επιθετικού καρκίνου, (σάρκωμα Ewing).
Η μητέρα του και ο πατέρας του, που είχε, ήδη, συνάψει δύο γάμους και είχε αποκτήσει ακόμα ένα γιο, στάθηκαν στο πλευρό του παιδιού τους.
Η Ana Obregon ακύρωσε πολλές από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις για να βρίσκεται δίπλα στο παιδί της καθώς ο νεαρός άνδρας πέρασε επτά μήνες στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center Hospital στη Νέα Υόρκη και ακολούθησε πρωτοποριακή θεραπεία την οποία συνέχισε και σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης, ωστόσο, δεν τα κατάφερε.
Ο Alex Leccio έφυγε από τη ζωή στις 13 Μαΐου του 2020 σε ηλικία 27 ετών.
Στις 13 Μαΐου του 2022 , όταν έκλεισαν δύο χρόνια από τον θάνατο του γιου της, η Ana Obregon έγραψε δημόσια ένα γράμμα στο μονάκριβο παιδί της.
«Πριν από δύο χρόνια σαν σήμερα το φως του κόσμου έσβησε με την αναχώρησή σου.
Από τότε έμαθα να είμαι στο σκοτάδι, προσποιούμενη πως ζω, πως αναπνέω, πως εργάζομαι, πως υπάρχω...».
1_117.JPG
Κόρη ή εγγονή της το νεογέννητο κοριτσάκι;

Από τότε που έγινε γνωστή η είδηση και συζητείται δημόσια, πολύ έντονα.
Την Πέμπτη, ο δημοσιογράφος Joachin Pratt στην τηλεοπτική εκπομπή «El programa de Ana Rosa» στο κανάλι Telecinco χαρακτήρισε «εγωίστρια» την Obregon.
«Μου φαίνεται πράξη εγωισμού που ταξίδεψε στο Μαϊάμι για να γίνει μητέρα», δήλωσε ο δημοσιογράφος και τόνισε πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να γίνει μια γυναίκα μητέρα, όπως η αναδοχή επισήμανε ωστόσο, πως η ηθοποιός από την ημέρα που έγινε γνωστή η είδηση γέννησης του μωρού μέσω παρένθετης μητέρας δεν έχει αναφέρει πως είναι παιδί της.
Αντίθετα, δύο φορές που μίλησε δημόσια για το νεογέννητο κοριτσάκι το αποκάλεσε «ένα φως γεμάτο αγάπη» και «αυτό το πολυπόθητο μωρό».
Ισπανικά περιοδικά, όπως το Lecturas, δεν αποκλείουν το νεογέννητο κοριτσάκι που πήρε το όνομα Άνα, να είναι βιολογικό παιδί του εκλιπόντος γιου της.

Η δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια Maria Patigno αποκάλυψε πως ο Άλεξ πριν φύγει από τη ζωή ζήτησε από τη μητέρα του να πραγματοποιήσει τρεις επιθυμίες του, που εκείνος δεν είχε το χρόνο να ολοκληρώσει.
Η πρώτη επιθυμία ήταν η ολοκλήρωση ενός βιβλίου που ο Άλεξ είχε αρχίσει όταν αρρώστησε,
η δεύτερη ήταν η δημιουργία ιδρύματος για ασθενείς με το σάρκωμα Ewing, που θα φέρει το όνομά του και,
η τρίτη ήταν να φτιάξει τη δική του οικογένεια.
Η Πατίνιο μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή τόνισε πως η Obregon θέλησε να υλοποιήσει όλες τις επιθυμίες του γιου της.
Το βιβλίο του Alex Leccio ολοκληρώθηκε με την φροντίδα της μητέρας του, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους η Obregon ανακοίνωσε σε μεγάλο ξενοδοχείο της Μαδρίτης την ίδρυση του «Fundacion Alex Lequio» με στόχο να βοηθά οικονομικά τους νέους ανθρώπους που παλεύουν με την «σιωπηλή πανδημία», τον καρκίνο.
Σύμφωνα με την Patigno η Obregon την ενημέρωσε με μήνυμα πως το κοριτσάκι που ήρθε στον κόσμο αφορά την απραγματοποίητη επιθυμία του γιου της να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια.

www.bankingknews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης