Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Ουκρανία δεν θα κερδίσει, δεν έχουμε πυραύλους ATACMS να στείλουμε – Οι ρώσοι πολλαπλασίασαν την παραγωγή όπλων

ΗΠΑ: Η Ουκρανία δεν θα κερδίσει, δεν έχουμε πυραύλους ATACMS να στείλουμε – Οι ρώσοι πολλαπλασίασαν την παραγωγή όπλων
Και ενώ οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν έχουν πυραύλους, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι πολλαπλασιάζουν την παραγωγή πυραύλων και θα σταλούν άμεσα στο μέτωπο
(upd 12) Ο αρχηγός της Επιτροπής των Αρχηγών του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley… έχει γίνει πολύ πραγματιστής.
Μετά τις δηλώσεις σοκ ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κερδίσουν στρατιωτικά την Ρωσία και την Κίνα προέβη… σε νέες δηλώσεις…
Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να ανακαταλάβει τα εδάφη της εντός του 2023 ανέφερε ο Mark Milley και τόνισε ότι δεν μπορούν οι ΗΠΑ να στείλουν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία… γιατί έχουν μικρό απόθεμα….
Εν τω μεταξύ η Γερμανία αποκαλύπτει ότι το ΝΑΤΟ, δεν θα μπορεί να στείλει άλλα δυτικής κατασκευής άρματα μάχης
Και ενώ οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν έχουν πυραύλους, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι πολλαπλασιάζουν την παραγωγή πυραύλων και θα σταλούν άμεσα στο μέτωπο.
Την ίδια ώρα οι Wagner στο Bakhmut ύψωσαν την σημαία τους στο κέντρο της πόλης, εξέλιξη που δείχνει ότι οι Ουκρανοί είναι θέμα λίγων ημερών να χάσουν όλο το Bakhmut…

Η ειρηνευτική πρόταση της Λευκορωσίας απορρίφθηκε

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Lukashenko πρότεινε εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς το δικαίωμα μετακίνησης στρατευμάτων και μεταφοράς όπλων.
Ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, απέρριψε αυτή την πρωτοβουλία. Σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Peskov, οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες δεν μπορούν να υλοποιηθούν, αφού το Κίεβο αναγκάζεται να ακούσει τους «κηδεμόνες του» που «επιμένουν ότι ο πόλεμος πρέπει να συνεχιστεί».

Οι Ουκρανοί δεν θα ανακαταλάβουν τα εδάφη τους εντός του 2023

Μέσα στο 2023 δεν θα είναι σε θέση να εκδιώξουν τα στρατεύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι Ουκρανικές δυνάμεις ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής των Αρχηγών του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley.
«Δεν νομίζω ότι είναι εφικτό βραχυπρόθεσμα φέτος», είπε ο αμερικανός στρατηγός.
Υπενθύμισε ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το κύριο καθήκον για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι να εκδιώξουν όλα τα ρωσικά στρατεύματα από τα εδάφη.
«Και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό στρατιωτικό έργο.
Ένα πολύ, πολύ δύσκολο στρατιωτικό έργο» υποστήριξε ο Milley. «Δεν λέω ότι δεν μπορεί να γίνει.
Απλώς λέω ότι είναι ένα πολύ – πολύ δύσκολο έργο»

Οι ΗΠΑ δεν έχουν επάρκεια πυραύλων ATACMS για να στείλουν στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν ένα μικρό απόθεμα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, γεγονός που περιορίζει τη δυνατότητα μεταφοράς τους στην Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley.
«Αυτή είναι μια πολιτική απόφαση και από αυτή την άποψη, δεν θα απαρνιόμουν τίποτα για το μέλλον.
Αλλά από στρατιωτική άποψη, έχουμε πολύ λίγους από αυτούς τους πύραυλους μεγάλου βεληνεκούς.
Πρέπει να διασφαλίσουμε επαρκείς προμήθειες στον αμερικανικό στρατό.
Ο στρατηγός Mark Milley πρόσθεσε ότι η εμβέλεια δεν είναι απαραίτητα ο αποφασιστικός παράγοντας στο πεδίο της μάχης. «Υπάρχουν άλλα συστήματα που μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το έργο, όπως τα drones, οι Βρετανοί έχουν κάτι. Σκεφτόμαστε για το πώς θα τους παρέχουμε μεγαλύτερη εμβέλεια, αλλά τώρα δεν μεταφέρουμε πυραύλους»….

Το ΝΑΤΟ δεν θα μπορεί να στείλει άλλα τεθωρακισμένα στην Ουκρανία

Η Γερμανία υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ δεν θα είναι σε θέση να προμηθεύσει στην Ουκρανία περισσότερα Leopard από όσα είχε υποσχεθεί
Οι χώρες του ΝΑΤΟ σχεδίαζαν να στείλουν δύο τάγματα με άρματα μάχης Leopard 2 και τέσσερα τάγματα Leopard στην Ουκρανία.
«Δεν βλέπω ένα σενάριο όπου θα ήταν δυνατό να στείλουμε στην Ουκρανία επιπλέον Leopards πέρα από αυτά που ανακοινώθηκαν», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας.
«Η Πολωνία, μαζί με εμάς και άλλους συμμάχους, προμηθεύει δύο τάγματα Leopard 2 - περισσότερα από 60 άρματα μάχης.
Μέχρι το 2024, τέσσερα ακόμη τάγματα Leopard-1 - περισσότερα από 100 άρματα μάχης θα δοθούν στην Ουκρανία.
Οι Αμερικανοί και Βρετανοί θα στείλουν επίσης τα τανκς τους, αλλά δυστυχώς οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν άλλα άρματα μάχης να στείλουν….

Στη Γερμανία, 200 πρώην μέλη του SPD κάλεσαν τον Scholz να διαπραγματευτεί για την Ουκρανία

Περίπου 200 πρώην υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), που είναι μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού, συμπεριλαμβανομένου του γιου του πρώην γερμανού καγκελαρίου Willy Brandt, και συνδικαλιστές απευθύνθηκαν στον Γερμανό καγκελάριο Scholz αίτημα ώστε να αναλάβει διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.
«Ο κίνδυνος μιας κλιμάκωσης των εχθροπραξιών αυξάνεται καθημερινά.
Η σκιά ενός πυρηνικού πολέμου κρέμεται πάνω από την Ευρώπη. Ο κόσμος δεν πρέπει να διολισθήσει σε έναν νέο μεγάλο πόλεμο»
«Καλούμε τον Γερμανό Καγκελάριο, μαζί με τη Γαλλία ειδικότερα, να εμπλακεί σε διαμεσολάβηση με την Βραζιλία, την Κίνα, την Ινδία και την Ινδονησία προκειμένου να επιτευχθεί εκεχειρία το συντομότερο δυνατό.
Οι συντάκτες της επιστολής είναι ο ιστορικός Peter Brandt, γιος του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Willy Brandt, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Συνδικάτων Rainer Hofmann και ο πρώην βουλευτής της Bundestag από το SPD Michael Müller.
Επισης ο πρώην πρόεδρος της Bundestag Wolfgang Thierse και πολλοί πρώην υψηλόβαθμοι συνδικαλιστές.

Sergei Shoigu (Εθνική Άμυνα Ρωσίας): Θα εκτιναχθεί η παραγωγή πυραύλων υψηλής ακρίβειας

«Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergei Shoigu, αναφέρθηκε στα θέματα παροχής πυρομαχικών στα στρατεύματα».
«Η παροχή όπλων καταστροφής σε ομάδες στρατευμάτων σήμερα είναι υπό τον συνεχή έλεγχο της κυβέρνησης και του Υπουργείου Άμυνας».
Ο Sergei Shoigu ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση της παραγωγής πυρομαχικών με καθοδήγηση ακριβείας για την υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων.
Επίσης σημείωσε ότι «οι όγκοι των παραδόσεων των πιο απαιτημένων πυρομαχικών έχουν καθοριστεί» και «λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την αύξησή τους.
Λόγω της επέκτασης των παραγωγικών δυνατοτήτων, ο αριθμός των προϊόντων που παράγουν για υποστήριξη τα στρατεύματα έχουν πολλαπλασιαστεί.
Μιλάμε τόσο για συμβατικούς πυραύλους όσο και για τύπους όπλων υψηλής ακρίβειας.
Όλα αυτά μας επιτρέπουν να εκπληρώσουμε τους στόχους μας»
Επίσης εξετάστηκαν τα θέματα περαιτέρω αύξησης της προμήθειας πυρομαχικών σε ρωσικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του συστήματος υλικοτεχνικής υποστήριξης, δηλαδή της επιμελητείας όπου ο ρωσικός στρατός έδειξε αδυναμίες.

Γερμανοί μισθοφόροι στην Zaporizhia

«Τώρα Γερμανοί εμφανίστηκαν στην κατεύθυνση της Zaporizhia ή Zaporozhye στην κυριολεξία νέοι, 20 ετών», ανέφεραν ρώσοι αξιωματούχοι.
Επίσης πολωνοί βρίσκονται στην Zaporizhia όπως αποκαλύφθηκε από ραδιοφωνικές υποκλοπές.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν συγκεντρώσει έως και 75.000 άτομα στην κατεύθυνση της Zaporizhia αλλά μετά την επιθετική απόπειρα της 23ης Μαρτίου, οι ρώσοι σκότωσαν 400 Ουκρανούς… και το σχέδιο αντεπίθεσης πάγωσε.
Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας ετοίμαζαν επίθεση κατά της Μελιτόπολης προκειμένου να φτάσουν στην Αζοφική Θάλασσα και να κόψουν τον χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία, τις οδούς ανεφοδιασμού για τις ρωσικές δυνάμεις και τον πληθυσμό στη χερσόνησο
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα είναι έτοιμες για ενεργές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Zaporozhye αρχές Απριλίου.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν δύο ουκρανικά DRG στην κατεύθυνση Kupyansk

Στρατιώτες της ομάδας δυνάμεων «Δύση» κατέστρεψαν δύο ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης (DRG) των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Στην κατεύθυνση Kupyansk, οι στρατιώτες της ομάδας δυνάμεων Zapad, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, κατέστρεψαν δύο ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης με πυρά από αυτοπροωθούμενα πυροβόλα Msta-S και οβίδες D-20 και D-30.
Οι στρατιώτες της ομάδας δυνάμεων της Δύσης κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης κατέστρεψαν την προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να πραγματοποιήσουν αναγνώριση στο Kupyansk.

Κατέστρεψαν αποθήκη πυρομαχικών στο Kharkiv

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν ουκρανική αποθήκη πυρομαχικών στο Kharkiv.
«Η αποθήκη πυρομαχικών της 127ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας καταστράφηκε κοντά στον οικισμό Izbitskoye, στην περιοχή του Kharkiv», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Κατερρίφθη ουκρανικό Su -27 από drone Shahed

Η αποτελεσματικότητα των ιρανικών drones καμικάζι Shahed – 136 προβληματίζει έντονα τους επιτελείς της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, αφού αυξάνονται οι απώλειες αεροσκαφών για το καθεστώς του Κιέβου.
Ένα Shahed – 136 φέρεται να κατέρριψε ένα μαχητικό Sukhoi -27 της ουκρανικής αεροπορίας, σκοτώνοντας τον πιλότο.
Το Su-27 και ο πιλότος του είναι το δεύτερο θύμα των ιρανικών UAV, που αποδεικνύονται εξαιρετικά αποτελεσματικά στην ειδική επιχείρηση της Ουκρανίας.
Το πρώτο αεροσκάφος, θύμα της επίθεσης με drone καμικάζι ήταν ένα MiG-29 στις 12 Οκτωβρίου 2022 πάνω από τη Vinnytsia.
Ωστόσο σε εκείνη την περίπτωση το MiG-29 επλήγη από τα εκρηκτικά, που έφερε το drone, προκαλώντας ζημιά στον κινητήρα του και αναγκάζοντας τον πιλότο να εκτιναχθεί, όπως διευκρίνισε αργότερα το Κρατικό Γραφείο της Ουκρανίας.
Ενώ οι ακριβείς συνθήκες της κατάρριψης του Su-27 από το drone είναι άγνωστες, οι αναφορές έχουν ταυτοποιήσει τον νεκρό πιλότο ως Denis Kirilyuk, κάτι που επιβεβαίωσε αργότερα η 831η Ταξιαρχία Τακτικής Αεροπορίας στη σελίδα του Facebook.

Οι Ουκρανοί στόχευσαν κατοικημένες περιοχές στο Donetsk

Ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε το έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR) 34 φορές την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.
Ένας άμαχος τραυματίστηκε από τις επιθέσεις.
Τις τελευταίες 24 ώρες, σημειώθηκαν βομβαρδισμοί στην περιοχή του Donetsk με πυροβόλα των 152 mm και 155 mm και συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων.
Τα στρατεύματα του καθεστώτος του Κιέβου βομβάρδισαν τις κατοικημένες περιοχές Aleksandrovka, Gorlovka, Donetsk και Makeyevka, σύμφωνα με το Tass.
Συνολικά 11 βομβαρδισμοί στην επικράτεια του Donetsk καταγράφηκαν στις 30 Μαρτίου.

Η Ουκρανία παρήγγειλε 100 τεθωρακισμένα οχήματα από την Πολωνία

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία παρήγγειλε 100 τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα πολλαπλών χρήσεων τύπου Rosomak που κατασκευάζονται στην Πολωνία, σύμφωνα με πολωνικές πηγές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Πολωνίας Mateusz Morawiecki s κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο εργοστάσιο Rosomak στην πόλη Σεμιανοβίτσε Σλάσκι της νότιας Πολωνίας.
Σύμφωνα με τη δήλωση, τα οχήματα θα παράγονται εκεί, σύμφωνα με τη Welt.
Η παραγγελία θα χρηματοδοτηθεί με κονδύλια που έλαβε η Πολωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και με κονδύλια των ΗΠΑ για την Ουκρανία, δήλωσε ο Morawiecki, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη σύμβαση ή λεπτομέρειες για το κόστος

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Svatove - Kreminna
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν επιθετικές ενέργειες κοντά στο Stelmakhivka (15 χλμ βορειοδυτικά του Svatove), Makiivka (22 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna), στην ίδια την Kreminna, στη Dibrova (5 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna), Kuzmyne (3 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna), Hryhorivka (9 χλμ νότια της Kreminna), Bilohorivka (10 χλμ νότια της Kreminna) και Berestove (30 χλμ νότια της Kreminna).
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς επιθέσεις προς τη Stelmakhivka και τη Nevske (20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Kreminna
Η Ταξιαρχία Ειδικού Σκοπού (Spetsnaz) της Κύριας Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων (GRU) επιχειρεί κοντά στην Kreminna
Η 3η Ταξιαρχία Spetsnaz αναπτύχθηκε σε αυτήν την περιοχή πιο πρόσφατα και βοηθούν στην υποστήριξη των εξαντλημένων στοιχείων της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (WMD) που έχουν δεσμευτεί σε αποφασιστικές επιχειρήσεις σε αυτήν την περιοχή

Τι συμβαίνει στο Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις μέσα και γύρω από το Bakhmut.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 31 Μαρτίου δείχνουν μια σημαία του Ομίλου Wagner σε ένα κτίριο στο κέντρο του Bakhmut σε απόσταση λίγων τετραγώνων (εντός 400 μέτρων) από το κτίριο της διοίκησης της πόλης.
Οι Wagner συνέχισαν τις επιθέσεις στο βόρειο και νότιο Bakhmut
Ο επικεφαλής του Ομίλου Wagner Yevgeny Prigozhin δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ουκρανικά στρατεύματα εγκαταλείπουν το Bakhmut, ισχυρίστηκε ότι οι Wagner δεν αναφέρουν σκόπιμα όλα τα κέρδη που έχουν σημειώσει στο Bakhmut, και κάλεσε τις συμβατικές ρωσικές δυνάμεις γύρω από το Bakhmut να συνεχίσουν να κρατούν άμυνες.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν να εισβάλλουν στην πόλη Bakhmut και διεξήγαγαν πρόσθετες επιθετικές επιχειρήσεις βορειοδυτικά του Bakhmut κοντά στο Orikhovo-Vasylivka (12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά).
Ο Διοικητής των Ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, στρατηγός Oleksandr Syrskyi, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σε ορισμένους τομείς του Bakhmut είναι αισθητά νευρικές επειδή ο χρόνος είναι εναντίον τους και έχουν λιγότερους ανθρώπινους πόρους για να εισβάλλουν στις ουκρανικές θέσεις….

Συνεχίζεται η προέλαση στην Avdiivka και Marinka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της πρώτης γραμμής στην Avdiivka μιας κρίσιμης πόλης του Donetsk.
Η η ρωσική δύναμη προχώρησε στο Vesele (6 χιλιόμετρα βόρεια της Avdiivka).
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις κοντά στο Stepove (9 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka) και στο Keramik (15 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka) και ξεκίνησαν επιθετικές επιχειρήσεις στα δυτικά τμήματα της Avdiivka.
Οι μάχες συνεχίστηκαν κοντά στο Pervomaiske (11 χλμ. νοτιοδυτικά της Avdiivka) ενώ οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν σε ουκρανικές θέσεις στη δυτική Marinka (27 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka)

Kharkiv_Battle_Map_Draft_March_312023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_March_312023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_March_312023.png

Η σημαία των Wagner
wagner-incentives-thumb.jpg

To Bakhmut
_128887328_gettyimages-1247891425_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης