Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (ΕΚΤ): Έχουμε λίγο δρόμο ακόμη στις αυξήσεις επιτοκίων

Villeroy (ΕΚΤ): Έχουμε λίγο δρόμο ακόμη στις αυξήσεις επιτοκίων
Δηλώσεις του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει ακόμη «λίγο δρόμο» να διανύσει όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων για να καταπολεμήσει τον δομικό πληθωρισμό, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό -σε συνέντευξή του στην FAZ.
Ο κ. Βιλερουά σημείωσε πως η ΕΚΤ θα μπορούσε να θεωρήσει πως η μάχη έχει κερδηθεί μόνο όταν ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας και φρέσκων τροφίμων, έχει τεθεί υπό έλεγχο. Στόχος της ΕΚΤ είναι να φέρει τον πληθωρισμό στο 2% από τα τέλη του 2024, έως τα τέλη του 2025.
"Δεν υπάρχει συζήτηση να σταματήσουμε τώρα. Αν και έχουμε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων επιτοκίων, πιθανώς έχουμε λίγο ακόμη δρόμο να διανύσουμε", δήλωσε.
Δεδομένου ότι εκτιμάται ότι απαιτούνται από ένα έως δύο χρόνια προτού οι αυξήσεις έχουν αντίκτυπο στον πληθωρισμό, δεν έχει ακόμη επιτευχθεί "αρκετά ισχυρός αντίκτυπος" από τις αυξήσεις των 3,5 ποσοστιαίων μονάδων που έχει χορηγήσει η ΕΚΤ από τον Ιούλιο, είπε και πρόσθεσε ότι τα υψηλότερα επιτόκια είναι επωφελή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Εάν, ωστόσο, η ΕΚΤ χρειαζόταν να αναλάβει δράση για να σταθεροποιήσει τον τραπεζικό τομέα, θα μπορούσε να το κάνει παρέχοντας ρευστότητα σε προσωρινή βάση, δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης