Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί δωροδοκούν τους Ρώσους πιλότους των Su-34 με 1 εκατ. ευρώ για να αυτομολήσουν

Οι Ουκρανοί δωροδοκούν τους Ρώσους πιλότους των Su-34 με 1 εκατ. ευρώ για να αυτομολήσουν
Το μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-34 έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίθεση εναντίον ουκρανικών θέσεων
Μια νέα έκθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας που αφηγείται πώς οι Ουκρανοί προσπάθησαν να πείσουν έναν Ρώσο πιλότο που βομβάρδιζε την Ουκρανία να αυτομολήσει με το μαχητικό βομβαρδιστικό Su-34 με αντάλλαγμα ένα εκατομμύριο δολάρια.
Το Su-34 Fullback είναι ένα διθέσιο, υπερηχητικό μαχητικό βομβαρδιστικό και το αεροσκάφος μπορεί να επιχειρεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
Έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από τη Sukhoi, προερχόμενο από τη σειρά μαχητικών αεροσκαφών Flanker της εταιρείας.
Το μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-34 έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίθεση εναντίον ουκρανικών θέσεων, με μέσο όρο 140 εξόδους καθημερινά, και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ισχυρά μαχητικά που χρησιμοποίησε η Ρωσία στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Στα πρώτα στάδια του πολέμου, αυτό το "μετωπικό βομβαρδιστικό" χρησιμοποιήθηκε για τη διεξαγωγή μαχητικών σαρώσεων και αποστολών κρούσης έως και 300 χιλιόμετρα μέσα στο ουκρανικό έδαφος σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 12.000 έως 30.000 πόδια, σημειώνουν οι μελετητές του RUSI.
Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει το Eurasian Times, ότι ο στόλος των "μετωπικών βομβαρδιστικών" Su-34 εκτελούσε τις περισσότερες από τις εξόδους του πάνω από την Ουκρανία χρησιμοποιώντας μη κατευθυνόμενες βόμβες και ρουκέτες λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας πυρομαχικών ακριβείας (PGM).
Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις πραγματοποιούν πτήσεις χαμηλού επιπέδου, πετώντας σε ύψος 500 ποδών ή κάτω από αυτά, χρησιμοποιώντας μαχητικά αεροσκάφη Su-34, Su-25 και Su-30SM. Αυτή η τακτική απέφυγε τα μεσαίου βεληνεκούς SAM της Ουκρανίας, συγκεκριμένα τα σοβιετικής κατασκευής συστήματα 9K33 Osa και 9K37 Buk.
Περισσότερο από το 10% του στόλου των μαχητικών βομβαρδιστικών Sukhoi Su-34 Fullback των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (RuASF) λέγεται ότι χάθηκε κατά τη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων πάνω από την Ουκρανία.
Τα περισσότερα από αυτά τα μαχητικά-βομβαρδιστικά αεροσκάφη φέρονται να χάθηκαν από πυρά MANPAD (Man-Portable Air Defense System). Σε απάντηση στην απειλή που συνιστούν τα MANPADS, οι VKS (Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις) άρχισαν να διεξάγουν διεισδυτικές εξόδους τη νύχτα από τις 9 Μαρτίου 2022.
Εκείνη την εποχή, καθώς οι περισσότεροι Ουκρανοί χειριστές MANPADS δεν διέθεταν γυαλιά νυχτερινής όρασης, οι αρχικές απώλειες για τα VKS μειώθηκαν σημαντικά με το να επιχειρούν υπό την κάλυψη του σκότους.
Ωστόσο, μόνο ένας από τους στόλους των γρήγορων αεριωθούμενων αεροσκαφών VKS ήταν εξοπλισμένος με τεχνολογία πιλοτηρίου και είχε την κατάλληλη εκπαίδευση για αμφισβητούμενες νυχτερινές επιχειρήσεις χαμηλού επιπέδου, και αυτός ήταν ο στόλος των Su-34.
Ως αποτέλεσμα, ο στόλος των Su-34 ήταν υπεύθυνος για τις περισσότερες από τις εναπομείνασες επιχειρήσεις διεισδυτικής κρούσης που εκτελούσαν τα VKS πριν από τη μείωση των αποστολών αυτών τον Απρίλιο του 2022.
Su-34

Ουκρανοί κατάσκοποι παρέσυραν Ρώσους πιλότους

Το Yahoo News πήρε συνέντευξη από έναν Ουκρανό εθελοντή, τον "Bohdan", ο οποίος επινόησε και δρομολόγησε αυτό το περίπλοκο σχέδιο για την κατάληψη του ελέγχου των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-34.
Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου καλοκαιριού, μια ομάδα Ουκρανών εθελοντών, που συνεργάζονταν στενά με την υπηρεσία πληροφοριών της χώρας τους, φέρεται να έφτασε κοντά στο να πείσει έναν Ρώσο πιλότο Su-34 να εγκαταλείψει το αεροσκάφος του με αντάλλαγμα την πληρωμή ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
Ο πιλότος φέρεται να συμμετείχε σε βομβαρδισμούς πάνω από την Ουκρανία.
Έτσι ο Ουκρανός εθελοντής ήρθε σε επαφή με τον Roman Nosenko, έναν Ρώσο πιλότο που πετάει βομβαρδιστικά Su-34 Fullback και Su-24 Fencer. Ο Bohdan ανέφερε ότι μία από τις πιο αυστηρές συζητήσεις τους ήταν με τον Nosenko, ο οποίος ήταν ο πιο δύσκολος συνομιλητής.
Στις 30 Απριλίου, ο Nosenko έγραψε: "Θα μεταφέρω την οικογένειά μου, αλλά τι θα συμβεί εκεί αν αυτό δεν είναι αστείο; Τα χρήματα είναι τεράστια. Μοιάζει με απάτη. Ποιες είναι οι εγγυήσεις ότι δεν θα με εξαπατήσουν; Γ***, αυτό είναι σαν ταινία".
Ο Bohdan έλαβε επιβεβαίωση από τον Nosenko ότι χειριζόταν τα βομβαρδιστικά Su-34 Fullback και Su-24 Fencer, τα οποία απαιτούν πλήρωμα δύο ατόμων.
Για να επαληθεύσει τον ισχυρισμό του, ο Bohdan προσέφερε στον Nosenko 2.000 δολάρια με αντάλλαγμα αποδείξεις.
Ο Nosenko προσκόμισε φωτογραφίες του Fencer του και, όπως του ζητήθηκε, κράτησε ένα κομμάτι χαρτί με τον αριθμό "339" γραμμένο μπροστά από το αεροπλάνο.
Ο Ρώσος πιλότος αποκάλυψε επίσης σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησαν πάνω από την Ουκρανία.
Ο Nosenko δήλωσε ότι είχε περιορισμένη γνώση για τους στόχους, λέγοντας ότι οι πιλότοι μεταφέρουν το ωφέλιμο φορτίο μόνο μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο, μετά το οποίο λειτουργεί αυτόνομα.
Πρόσθεσε ότι δεν τους παρέχονται λεπτομέρειες σχετικά με τους στόχους.
Με βάση τους ισχυρισμούς του Nosenko ότι το ωφέλιμο φορτίο λειτουργεί μόνο του, είναι πιθανό να χρησιμοποιούσαν πυρομαχικά απόστασης, όπως πυραύλους cruise Kh-59 ή πυραύλους κατά της ακτινοβολίας Kh-31P.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι πιλότοι δεν ενημερώνονται εκ των προτέρων για τα επιχειρησιακά τους σχέδια ή την κατεύθυνση της πτήσης τους.
Οι πληροφορίες αποκαλύπτονται μόνο την τελευταία στιγμή, λίγο πριν από την πτήση.
Η έκθεση πρόσθεσε ότι ο Nosenko σχεδίαζε να ναρκώσει τον πλοηγό του, το μόνο άλλο άτομο που βρισκόταν στο πιλοτήριο μαζί του.
Ο Nosenko συμφώνησε να εξέλθει από τον ελεγχόμενο από τη Ρωσία εναέριο χώρο και να πετάξει πάνω από τα στρατεύματά του σε μεγάλο ύψος πριν κατέβει πάνω από τη γραμμή του μετώπου.
Το κύριο μέλημά του ήταν η ουκρανική αεράμυνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης