Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Άνοιγμα» Musk στην Κίνα - Προγραμματίζει επίσκεψη

«Άνοιγμα» Musk στην Κίνα - Προγραμματίζει επίσκεψη
Η επίσκεψη του Musk έρχεται επίσης καθώς η Κίνα προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις
Nα επισκεφθεί την Κίνα εντός του Απριλίου σχεδιάζει ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk και επιδιώκει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κίνας Li Qiang, δήλωσαν στο Reuters πηγές από το περιβάλλον του μεγιστάνα.
Ο ακριβής χρόνος της επίσκεψης εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του Li Qiang, δήλωσε μία από τις πηγές, σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters.
Η Tesla και το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας δεν απάντησαν άμεσα σε αιτήματα για σχολιασμό την Παρασκευή.
Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και το εργοστάσιο της Σαγκάης είναι ο μεγαλύτερος κόμβος παραγωγής της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Η επίσκεψη του Musk θα σηματοδοτούσε την πρώτη του επίσκεψη στην Κίνα μετά την πανδημία COVID-19 και αφότου ο Xi Jinping εξασφάλισε τρίτη θητεία ως πρόεδρος της Κίνας.
Πριν ο Li γίνει πρωθυπουργός τον Μάρτιο, διετέλεσε γραμματέας του κόμματος της Σαγκάης, όπου επέβλεψε την κατασκευή και το άνοιγμα του εργοστασίου της Tesla.
Ο Musk επισκέφθηκε για τελευταία φορά την Κίνα στις αρχές του 2020, όταν έκανε το διαδίκτυο να παραμιλάει χορεύοντας στη σκηνή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο εργοστάσιο της Σαγκάης.
Ωστόσο, συνέχισε να εκφωνεί εικονικές ομιλίες σε φόρουμ όπως το Παγκόσμιο Συνέδριο Διαδικτύου της Κίνας.
Ο Li και ο Musk έχουν συναντηθεί ξανά στο παρελθόν, στα εγκαίνια του εργοστασίου της Σαγκάης το 2019.
Το 2020, συμμετείχαν σε μια διαδικτυακή συνάντηση όπου ο Musk ευχαρίστησε τον τότε γραμματέα του κόμματος της Σαγκάης για την υποστήριξη των εργασιών του εργοστασίου κατά τη διάρκεια της επιδημίας της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Η επίσκεψη του Musk έρχεται επίσης καθώς η Κίνα προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις για να συμβάλει στη στήριξη μιας οικονομίας που έχει πληγεί από τα τρία χρόνια περιορισμών του COVID.
Ο Li βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα σε επιχειρηματικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν άνθρωποι όπως ο Tim Cook της Apple και ο Albert Bourla της Pfizer.
Οι πηγές δεν ανέφεραν τι σκοπεύει να συζητήσει ο Musk με τον Li ή να κάνει στην Κίνα.
Η Tesla παλεύει με πολλαπλά ζητήματα, όπως οι καθυστερήσεις στα σχέδιά της να υπερδιπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα στο εργοστάσιο της Σαγκάης.
Τα αυτοκίνητα της Tesla έχουν επίσης αποκλειστεί από κινεζικά στρατιωτικά συγκροτήματα και χώρους πολιτικών συναντήσεων εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τις κάμερες που είναι εγκατεστημένες στα οχήματα, ενώ η εταιρεία εξακολουθεί να περιμένει την έγκριση του Πεκίνου για να προσφέρει την πλήρη τεχνολογία αυτοοδήγησής της στην Κίνα.
Η Κίνα είναι επίσης μία από τις μεγαλύτερες, εκτός ΗΠΑ, πηγές εσόδων για το Twitter, το οποίο ο Musk εξαγόρασε πέρυσι έναντι 44 δισ. δολαρίων, όπως δήλωσαν πηγές στο Reuters.
Οι δραστηριότητες του Twitter στην Κίνα έχουν προκαλέσει διχασμό εντός της εταιρείας μεταξύ ομάδων που επιθυμούν να μεγιστοποιήσουν την ευκαιρία πωλήσεων και άλλων που ανησυχούν για την οπτική της επιχειρηματικής συνεργασίας με κρατικές οντότητες σε μια εποχή αυξανόμενης έντασης μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον, ανέφεραν οι πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης