Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μαχαίρι» 26% στα μπόνους των golden boys στη Wall Street

tags :
«Μαχαίρι» 26% στα μπόνους των golden boys στη Wall Street
Tα bonus σε απόλυτους αριθμούς «έπεσαν» στα 33,7 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι
Κατά 26% μειώθηκε το μέσο μπόνους στη Wall Street πέρυσι, καθώς η πτώση στις συναλλαγές και οι προσπάθειες των τραπεζών να συγκρατήσουν το κόστος επιβάρυνε τις αποζημιώσεις, σύμφωνα με το Bloomberg.
Tα bonus σε απόλυτους αριθμούς «έπεσαν» στα 33,7 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά πέρυσι, σύμφωνα με ανάλυση του κρατικού ελεγκτή της Νέας Υόρκης Thomas DiNapoli. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το τυπικό μπόνους που καταβάλλεται στα Golden Boys του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης συρρικνώθηκε στα 176.700 δολάρια, το χαμηλότερο ποσό από το 2019.

Στα προ πανδημίας επίπεδα

«Μια πτώση 26% φέρνει το μέσο μπόνους πιο κοντά σε αυτό που λάμβαναν οι χρηματοοικονομικοί υπάλληλοι πριν από την πανδημία», ανέφερε ο DiNapoli σε δήλωση.
«Ενώ τα χαμηλότερα μπόνους επηρεάζουν τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος για την πολιτεία και την πόλη, η οικονομική μας ανάκαμψη δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τη Wall Street.
Η απασχόληση στους τομείς της αναψυχής και της φιλοξενίας, του λιανικού εμπορίου, των εστιατορίων και των κατασκευών πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνεται ώστε η πόλη και η πολιτεία να ανακάμψουν πλήρως».
Η εκτίμηση του ελεγκτή βασίζεται στα στοιχεία που αφορούν τις παρακρατήσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και περιλαμβάνει μπόνους μετρητών για εργασία το 2022, καθώς και τα αναβαλλόμενα μπόνους. Δεν λαμβάνει υπόψη δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών ή άλλους τύπους αναβαλλόμενης αποζημίωσης.
Η φετινή ανάλυση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την έκθεση της DiNapoli πριν από μόλις ένα χρόνο, όταν οι μεγαλύτερες εταιρείες της Wall Street προσανατολίστηκαν σε μεγάλες προσφορές για να προσελκύσουν νέα ταλέντα, εκτοξεύοντας τα μέσα μπόνους σε επίπεδο ρεκόρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης