Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ernst (Bundestag): Ακατανόητη η απόφαση της Γερμανίας να μη στηρίξει το ψήφισμα της Ρωσίας για τους Nord Stream

Ernst (Bundestag): Ακατανόητη η απόφαση της Γερμανίας να μη στηρίξει το ψήφισμα της Ρωσίας για τους Nord Stream
«Η επίθεση στους Nord Stream πρέπει να διερευνηθεί» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Ενέργειας της Bundestag
Σχετικά Άρθρα
Ο Klaus Ernst πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Ενέργειας της Bundestag, χαρακτήρισε ακατανόητη την απόφαση των γερμανικών αρχών να μην συμμετάσχουν στο ρωσικό ψήφισμα που ζητά ανεξάρτητη διεθνή έρευνα για δολιοφθορά στους Nord Stream.
«Η επίθεση στους Nord Stream πρέπει να διερευνηθεί. Γιατί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν συμμετείχε στο ψήφισμα που ζητά μια ανεξάρτητη και διεθνώς συμφωνημένη έρευνα είναι ακατανόητο για μένα. Θεωρώ επίσης απαραίτητο υπό το πρίσμα της τρέχουσας κατάστασης να εμπλακεί η Ρωσία σε μία διεθνή έρευνα για την επίθεση», είπε μιλώντας στο Tass.
«Στην περίπτωση των εκρήξεων σε αγωγούς, μιλάμε για επίθεση στην ενεργειακή μας υποδομή.
Πρέπει να διερευνηθεί επειγόντως και πλήρως.
Υπάρχουν ανησυχίες ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα συγκαλυφθούν, εάν το κύριο επηρεαζόμενο μέρος η Ρωσία δεν συμμετέχει στην έρευνα», είπε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Δεν στηρίχθηκε το ρωσικό ψήφισμα

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα (27/3/2023) το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν υποστήριξε ψήφισμα της Ρωσίας και της Κίνας σχετικά με μια διεθνή έρευνα για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream.
Το ψήφισμα υποστηρίχθηκε από τρεις χώρες, καμία δεν καταψήφισε ενώ 12 χώρες απείχαν.
Έτσι, το ψήφισμα δεν συγκέντρωσε τις εννέα ψήφους που απαιτούνται για έγκριση. Η Ρωσία, η Κίνα και η Βραζιλία το ψήφισαν, ενώ η Αλβανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γκαμπόν, η Γκάνα, η Μάλτα, η Μοζαμβίκη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ελβετία, ο Ισημερινός και η Ιαπωνία απείχαν.
Η Λευκορωσία, η Βενεζουέλα, η Βόρεια Κορέα, η Νικαράγουα, η Συρία και η Ερυθραία ήταν επίσης μεταξύ των συντακτριών του ψηφίσματος, αλλά δεν είναι μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.
Το σχέδιο του ψηφίσματος πρότεινε να ανατεθεί στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ η σύσταση μιας ανεξάρτητης διεθνούς επιτροπής έρευνας «για τη διεξαγωγή συνολικής, διαφανούς και αμερόληπτης διεθνούς έρευνας όλων των πτυχών της πράξης δολιοφθοράς στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 — συμπεριλαμβανομένου του προσδιορισμού της δράστες, χορηγούς, διοργανωτές και συνεργούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης