Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί - Θα τιμωρήσουμε τους ενόχους της επίθεσης στους Nord Stream

Zakharova: Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί - Θα τιμωρήσουμε τους ενόχους της επίθεσης στους Nord Stream
Η προστασία της παγκόσμιας ενεργειακής υποδομής είναι δυνατή μόνο με την αποκάλυψη της αλήθειας, τόνισε η εκπρόσωπος  του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία πρόκειται να ζητήσει αναφορές από τις χώρες που διεξάγουν εθνικές έρευνες για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Θα συνεχίσουμε να θίγουμε αυτό το θέμα, το οποίο είναι άβολο για τη Δύση.
Θα συνεχίσουμε να επιστρέφουμε σε αυτό και να κάνουμε αυτές τις χώρες να επιστρέψουν σε αυτό, απαιτώντας μια έκθεση για τις εθνικές έρευνες», σημείωσε.
«Για να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων επιθέσεων στο μέλλον, η προστασία της παγκόσμιας ενεργειακής υποδομής είναι δυνατή μόνο με την αποκάλυψη της αλήθειας, τιμωρώντας αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτήν την τρομοκρατική επίθεση», τόνισε η Zakharova.

Το ψήφισμα

Τη Δευτέρα (27/3/2023), το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν υποστήριξε ψήφισμα της Ρωσίας και της Κίνας σχετικά με μια διεθνή έρευνα για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream.
Το ψήφισμα υποστηρίχθηκε από τρεις χώρες, χωρίς ψήφο κατά και 12 χώρες απείχαν.
Έτσι, το ψήφισμα δεν συγκέντρωσε τις εννέα ψήφους που απαιτούνται για έγκριση.
Η Ρωσία, η Κίνα και η Βραζιλία το ψήφισαν, ενώ η Αλβανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γκαμπόν, η Γκάνα, η Μάλτα, η Μοζαμβίκη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ελβετία, ο Ισημερινός και η Ιαπωνία απείχαν.
Η Λευκορωσία, η Βενεζουέλα, η Βόρεια Κορέα, η Νικαράγουα, η Συρία και η Ερυθραία ήταν επίσης μεταξύ των συντακτριών του ψηφίσματος, αλλά δεν είναι μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.
Το σχέδιο του ψηφίσματος πρότεινε να ανατεθεί στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres η σύσταση μιας ανεξάρτητης διεθνούς επιτροπής έρευνας «για τη διεξαγωγή συνολικής, διαφανούς και αμερόληπτης διεθνούς έρευνας όλων των πτυχών της πράξης δολιοφθοράς στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 — συμπεριλαμβανομένου του προσδιορισμού της δράστες, χορηγούς, διοργανωτές και συνεργούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης