Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Σε απόγνωση και υπό πίεση οι Ουκρανοί θα αντεπιτεθούν από την Kherson – Η Δύση τους οδηγεί σε σφαγή

Αποκάλυψη: Σε απόγνωση και υπό πίεση οι Ουκρανοί θα αντεπιτεθούν από την Kherson – Η Δύση τους οδηγεί σε σφαγή
Ο ουκρανικός στρατός είναι υποχρεωμένος να πραγματοποιήσει την νωρίτερα ανακοινωθείσα επίθεση, επειδή έχει λάβει όπλα από τη Δύση, εκτιμά ο αναλυτής Christian Wehrschütz
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία βρίσκεται σε προετοιμασίες για την εαρινή αντεπίθεση, που θα αρχίσει από την Kherson.
Στόχος της επίθεσης θα είναι η ελεγχόμενη από τη Ρωσία πόλη Μελιτόπολη.
«Η Ουκρανία διεξάγει επί του παρόντος μεγάλης κλίμακας προετοιμασίες κοντά στην Kherson για να μπορέσει να επιχειρήσει την αντεπίθεση.
Καθαρίζει ναρκοπέδια για να μπορέσουν να προχωρήσουν ξαφνικά στην πρώτη γραμμή» σημείωσε ο αναλυτής Christian Wehrschütz σε άρθρο του για τη γερμανική έκδοση Heute.
Προς το παρόν, ο καιρός στην περιοχή των υποτιθέμενων επιθετικών επιχειρήσεων παραμένει δυσμενής, δήλωσε ο Wehrschütz.

Η Δύση υποχρεώνει την αντεπίθεση

Ο ουκρανικός στρατός είναι υποχρεωμένος να πραγματοποιήσει την νωρίτερα ανακοινωθείσα επίθεση, επειδή έχει λάβει όπλα από τη Δύση.
Επιπλέον, η περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη εξαρτάται από την επιτυχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης.
Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πρόκειται να χρησιμοποιήσουν δυτικά όπλα στην επίθεση.
«Το ερώτημα είναι αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουν.
Θα μάθουμε μόνο εάν οι Ρώσοι καταστρέψουν αυτά τα όπλα και το ανακοινώσουν», υπέθεσε ο Wehrschütz.
Η επίθεση πιθανότατα θα ξεκινήσει τον Απρίλιο ή τον Μάιο.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας παρέλαβαν 18 άρματα μάχης Leopard 2A6, πυρομαχικά, ανταλλακτικά και 40 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Marder από τη Γερμανία.
Ωστόσο, εάν το Κίεβο αποτύχει να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη επιθετική επιχείρηση, οι δυτικές χώρες μάλλον θα σταματήσει να παρέχουν βοήθεια στην Ουκρανία.

Κίνηση απελπισίας

Την Τετάρτη (29/3/2023), η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία έπρεπε να υποστεί μία ακόμα ρωσική επιτυχία στις μάχες για την πόλη Bakhmut στα ανατολικά της χώρας.
Στα μέσα Μαΐου, το Κίεβο θα μπορούσε να αντεπιτεθεί εκτιμά ο Wehrschütz.
«Η πιο λογική επιλογή, αν κοιτάξετε τους στρατηγικούς στόχους, είναι να κινηθεί νότια, προς την κατεύθυνση της Μελιτόπολης, για να μπορέσει να πολεμήσετε προς τις εξόδους και τις εισόδους της Κριμαίας.
Αυτό θα μπορούσε να διασπάσει εν μέρει τονρωσικό στρατό.
Από τη Μελιτόπολη προς την Οδησσό και στο Donetsk.
Θα ήταν εξαιρετική επιτυχία, αλλά οι Ρώσοι το ξέρουν επίσης. Είναι απίθανο να είναι τόσο ανόητοι.
Η Ουκρανία θα πρέπει να βρει κάτι άλλο», παρατήρησε ο Αυστριακός στρατιωτικός αναλυτής.

Επίθεση από Zaporzhye

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk υποστηρίζει ότι σε περίπτωση αντεπίθεσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα επιτεθούν σε διάφορες κατευθύνσεις, στο Μπερντιάνσκ και τη Μελιτόπολη και σίγουρα την Zaporizhia...
O Vladimir Rogov, πρόεδρος του κινήματος We Are Together with Russia, εξέφρασε τη γνώμη ότι η αναμενόμενη αντεπίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας του Κιέβου στην περιοχή Zaporozhye θα πραγματοποιηθεί «όχι μόνο από ξηρά, αλλά και από το νερό».
Πιστεύει ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στο τμήμα της περιοχής που ελέγχεται από την Ουκρανία «επιβεβαιώνει έμμεσα» την προετοιμασία του ουκρανικού στρατού για μια επίθεση.
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ενδέχεται να σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μια αντεπίθεση τον Απρίλιο ή τον Μάιο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Η τελευταία προσπάθεια

Η πιθανή αντεπίθεση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας θα είναι και η τελευταία της, δήλωσε ο Apti Alaudinov, βοηθός του προέδρου της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov.
«Αυτή η πιθανή αντεπίθεση θα είναι και η τελευταία για την Ουκρανία.
Αυτό το κράτος δεν έχει πλέον ανθρώπινο δυναμικό», τόνισε ο Alaudinov.
Τα ρωσικά στρατεύματα εντόπισαν πού βρίσκεται ο στρατιωτικός εξοπλισμός που είχε λάβει η Ουκρανία από τη Δύση, σημείωσε.
Ωστόσο, τα ρωσικά μαχητικά δεν έχουν ακόμη έλθει αντιμέτωπα με δυτικό στρατιωτικό υλικό στο πεδίο της μάχης, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Alaudinov, η ουκρανική πλευρά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την παράδοση και τη συντήρηση αυτού του εξοπλισμού.
Στις 29 Μαρτίου, ο Rogov δήλωσε πως το Κίεβο προετοιμάζει διάφορα σενάρια για μια αντεπίθεση στην περιοχή Zaporozhye (Zaporizhia).
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για επιχειρήσεις για τη διέλευση του ποταμού Δνείπερου στο Enerhodar και στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού.

gegen.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης