Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαση το Bakhmut για τους Ουκρανούς: 500 νεκροί την ημέρα

Κόλαση το Bakhmut για τους Ουκρανούς: 500 νεκροί την ημέρα
Ο Zelensky λέει ότι εάν πέσει το Bakhmut θα δεχθεί πιέσεις να συμβιβαστεί με τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
(upd) Σε απόλυτη κόλαση για τους Ουκρανούς έχουν εξελιχθεί οι μάχες για τον έλεγχο του Bakhmut καθώς εκτιμήσεις αναφέρουν πως καθημερινά σκοτώνονται τουλάχιστον 500 στρατιώτες.
«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, οι καθημερινές απώλειες των Ουκρανών στο Bakhmut είναι περίπου 500 άτομα» υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό ραδιόφωνο Komsomolskaya Pravda ο Andrey Marochko, απόστρατος αντισυνταγματάρχης της λαϊκής πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk.
Όπως είπε ο Marochko, παρά τις τεράστιες απώλειες των Ουκρανών και την έλλειψη στρατιωτών, η αναπλήρωση των γραμμών των ουκρανικών δυνάμεων συνεχίζεται.
«Οι απώλειες που υφίσταται ο ουκρανικός στρατός συνεχίζουν να αναπληρώνονται» υπογράμμισε ο Marochko.

Επιμένει το Κίεβο

Αν και οι Ρώσοι ελέγχουν τουλάχιστον το 70% του Bakhmut, οι Ουκρανοί είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι τέλους στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν την πόλη που αποτελεί σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης.
Για αυτό το λόγο και οι ρωσικές δυνάμεις εκτιμούν πως η Ουκρανία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το Bakhmut, το οποίο ωστόσο έχουν αποκλείσει με το πυροβολικό τους τόσο ο ρωσικός στρατός όσο και η Wagner.

Τι είπε ο Zelensky

Είναι άλλωστε ενδεικτικές και οι δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, ο οποίος υποστήριξε πως εάν πέσει αυτή η πόλη, τότε θα δεχθεί πιέσεις από τους Ουκρανούς πολίτες αλλά και από τη Δύση προκειμένου να καταλήξει σε ένα συμβιβασμό με τη Ρωσία.
«Εάν χάσουμε το Bakhmut, θα υπάρξει μεγάλη πίεση.
Η κοινωνία μας θα αισθάνεται κουρασμένη.
Η κοινωνία μας θα με αναγκάσει να συμβιβαστώ με τους Ρώσους» αναφέρει στη συνέντευξη του στο Associated Press ο Zelensky, αναφέροντας πάντως πως μέχρι στιγμής δεν δέχεται κάποια πίεση από τους Δυτικούς.
«Αντιθέτως, η διεθνής κοινότητα εξακολουθεί να μας παρέχει ολοκληρωμένη στήριξη» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, τονίζοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin είναι απομονωμένος και ότι έχει χάσει τα πάντα τον τελευταίο χρόνο του πολέμου στην Ουκρανία.

Προελαύνει η Wagner στο Bakhmut – Σύντομα θα περικυκλωθεί πλήρως

Για προέλαση των δυνάμεων της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner στο Bakhmut κάνει λόγο ο Denis Pushilin, αναπληρωτής επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
«Αναμφίβολα, η κατάσταση στο Bakhmut προχωρά.
Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μιλάμε για την πλήρη περικύκλωση της πόλης.
Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα.
Παρόλο αυτά, οι μαχητές της Wagner προχωρούν από πολλές κατευθύνσεις.
Κινούνται αρκετά επιτυχημένα» είπε ο Pushilin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης