Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Διαμαρτυρία για Zelensky - Αποχώρηση βουλευτών εν μέσω ομιλίας του στη Βουλή

Αυστρία: Διαμαρτυρία για Zelensky - Αποχώρηση βουλευτών εν μέσω ομιλίας του στη Βουλή
Οι βουλευτές του κόμματος Ελευθερίας ζητούν ειρήνη και ουδετερότητα
Ένα ακόμα πλήγμα για τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky αποτέλεσε η απόφαση των βουλευτών του κόμματος Ελευθερίας στην Αυστρία να αποχωρήσουν από την αίθουσα του Κοινοβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια ομιλίας - μέσω βιντεοσύνδεσης - του προέδρου της Ουκρανίας.
Οι Αυστριακοί βουλευτές άφησαν στα κενά έδρανα, πινακίδες που έγραφαν «θέση για την ειρήνη» και «θέση για την ουδετερότητα».
Στην ομιλία του ο Zelensky ευχαρίστησε την Αυστρία για τη στήριξη της στον ανθρωπιστικό τομέα, για τη βοήθεια της στην αποκατάσταση των ζημιών στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας αλλά και για την εκκαθάριση ολόκληρων περιοχών από νάρκες.
Μάλιστα υποστήριξε ότι το έδαφος της Ουκρανίας που είναι καλυμμένο με νάρκες, είναι δύο φορές η έκταση της Αυστρίας.

Διαδηλώσεις κατά Zelensky

Πέρα όμως από την αποχώρηση των Αυστριακών βουλευτών, διαδηλώσεις κατά της ομιλίας του προέδρου Zelensky είχαν οργανωθεί έξω από το Κοινοβούλιο.
Δεκάδες διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της Ρωσίας και της Αυστρίας, αλλά και αφίσες με συνθήματα υπέρ της ειρήνης και της ουδετερότητας της Αυστρίας.
Μάλιστα, οι διαδηλωτές ανήρτησαν πανό στην κεντρική είσοδο του κτηρίου του Κοινοβουλίου, ζητώντας την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και εκφράζοντας την άρνηση τους στην είσοδο στρατιωτικού υλικού του ΝΑΤΟ στο αυστριακό έδαφος.

Παραβίαση της ουδετερότητας

Σε τοποθέτηση του ο επικεφαλής του κόμματος της Ελευθερίας Herbert Kickl χαρακτήρισε την ομιλία του Zelenksy ως παραβίαση της ουδετερότητας της Αυστρίας, υποστηρίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να μετατραπεί το Κοινοβούλιο της Αυστρίας σε πλατφόρμα προπαγάνδας ενός κράτους που βρίσκεται σε πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης