Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φόβοι Ουγγαρίας για πόλεμο Ρωσίας – ΝΑΤΟ μετά την ένταξη της Φινλανδίας

Φόβοι Ουγγαρίας για πόλεμο Ρωσίας – ΝΑΤΟ μετά την ένταξη της Φινλανδίας
Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το ΝΑΤΟ για να προστατεύσουν τον παγκόσμιο ρόλο τους αναφέρει η αντιπρόεδρος του ουγγρικού κοινοβουλίου
Σχετικά Άρθρα
Τους φόβους που επικρατούν στην Ουγγαρία ότι η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να προκαλέσει πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εκφράζει η αντιπρόεδρος του ουγγρικού κοινοβουλίου, Dora Duro.
Σε δηλώσεις της στη ρωσική εφημερίδα Izvestia, η Duro υποστηρίζει ότι η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα αυξήσει την πιθανότητα κλιμάκωσης και τον κίνδυνο μιας άμεσης ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ της συμμαχίας και της Ρωσίας.

Αυξημένος κίνδυνος

«Εάν η Φινλανδία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τότε η συνοριακή γραμμή μεταξύ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της Ρωσίας θα αυξηθεί κατά 1.340 χλμ.
Αυτό θα αυξήσει την πιθανότητα κλιμάκωσης, καθώς και τον κίνδυνο άμεσης ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ ενός κράτους μέλους του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας» λέει η Duro, η οποία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι χρησιμοποιούν το ΝΑΤΟ για να προστατεύσουν την κυριαρχία τους στην παγκόσμια σκηνή και για αυτό ανάγκασαν τη Συμμαχία να επεκταθεί στη Σουηδία και στην Φινλανδία.
Μάλιστα, σπεύδει να υπενθυμίσει πως οι δύο αυτές χώρες με την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ εγκατέλειψαν μια πολιτική ουδετερότητας που κρατούσε για πάνω από 200 χρόνια.

Θα χάσουν την ανεξαρτησία τους

«Μετά την ένταξη τους στη Συμμαχία, η ανεξαρτησία και η κυριαρχία τους θα χαθούν.
Για να μην αναφέρουμε ότι δεν έγινε δημοψήφισμα για αυτό το θέμα.
Συνεπώς, δεν πρόκειται για μια απόφαση των πολιτών, αλλά μόνο των κυβερνώντων κομμάτων.
Γι' αυτό έξι βουλευτές από το «Mi Haz nk Το Mozgalom» (το ουγγρικό κόμμα «Η πατρίδα μας») δεν υποστηρίζει την επέκταση του ΝΑΤΟ και την καταψηφίζει στο κοινοβούλιο, σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα» αναφέρει η Duro.

Συμβιβασμός έστω και αν η Ουκρανία χάσει εδάφη

Επιπλέον, επισημαίνει ότι δεν είναι προς το συμφέρον της ΕΕ να συνεχιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία και το καθεστώς κυρώσεων στη Ρωσία.
«Ωστόσο, μεταξύ των πολιτικών της ΕΕ επικρατεί μια αιματηρή ατμόσφαιρα πολέμου.
Στην πραγματικότητα, θα ήταν προς το συμφέρον όλων των ευρωπαϊκών χωρών να σταματήσουν τη σύγκρουση, καθώς και να αναγκάσουν τα εμπόλεμα μέρη να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Μπορεί να καταλήξουν σε ένα συμβιβασμό σχετικά με τις εδαφικές απώλειες της Ουκρανίας, αλλά ο κύριος στόχος είναι η αποκατάσταση της ειρήνης» τονίζει η αντιπρόεδρος του ουγγρικού κοινοβουλίου.
Υπενθυμίζεται πως στις 27 Μαρτίου το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ εκκρεμεί ακόμα το θέμα της υποψηφιότητας της Σουηδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης