Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα τολμηρό στοίχημα τάραξε τη Wall Street - Κάποιος πόνταρε σε επιτόκιο 1,5% από τη Fed και κέρδισε...

tags :
Ένα τολμηρό στοίχημα τάραξε τη Wall Street - Κάποιος πόνταρε σε επιτόκιο 1,5% από τη Fed και κέρδισε...
Το στοίχημα για το επιτόκιο της Fed στο 1,5% έφερε 10 εκατομμύρια δολάρια κέρδος
Μπορεί να είναι λίγα... τα χρήματα των 10 εκατ. δολαρίων για έναν επενδυτή στη Wall Street, αλλά το στοίχημα μέσω του οποίου ήρθαν τάραξε την αγορά.
Επρόκειτο για ένα τολμηρό στοίχημα δικαιωμάτων προαίρεσης σε απότομες περικοπές των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.
Και αυτή η συναλλαγή έκλεισε με κέρδος 10 εκατομμυρίων δολαρίων, τετραπλάσιο του αρχικού στοιχήματος, ξεπερνώντας ένα διάστημα κατά το οποίο ήταν σχεδόν άχρηστο.
Η τραπεζική αναταραχή των τελευταίων εβδομάδων έδωσε ώθηση στη θέση - η οποία είχε τοποθετηθεί τον Ιανουάριο και στοιχημάτιζε ότι η Fed θα μείωνε το επιτόκιο αναφοράς της έως και το 1,5% μέχρι το τέλος του έτους.

Πως τοποθετήθηκε ο trader

Το στοίχημα ήταν ένα call spread 100.000 συμβολαίων σε δικαιώματα προαίρεσης Secured Overnight Financing Rate, το οποίο αγοράστηκε αρχικά για περίπου 3,75 εκατ. δολάρια.
Η πώληση των 20.000 από αυτά την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 φάνηκε να σηματοδοτεί μια σχεδόν πλήρη εκκαθάριση της αρχικής συναλλαγής, μετά από δύο άλλες μεγάλες πωλήσεις της δομής από την περασμένη εβδομάδα.
Οι συνδυασμένες πωλήσεις θα απέφεραν κέρδη περίπου 10 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg.
Οι μεταβολές στο ανοιχτό επιτόκιο μετά τις συναλλαγές υποδηλώνουν μια σύνδεση μεταξύ της αρχικής αγοράς και των πρόσφατων πωλήσεων, αν και η ταυτότητα του trader δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί.
Κατά τη στιγμή του στοιχήματος της 11ης Ιανουαρίου, το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης SOFR του Δεκεμβρίου 2023 υποδήλωνε απόδοση για το δείκτη αναφοράς της Fed περίπου 4,38% μέχρι το τέλος του έτους.
Μέχρι τις 8 Μαρτίου, η απόδοση αυτή είχε αυξηθεί στο 5,54% εν μέσω ενδείξεων πληθωριστικών πιέσεων που οδήγησαν τους αξιωματούχους της Fed να υιοθετήσουν μια πιο επιθετική στάση.
Τις επόμενες ημέρες, η απόδοση του συμβολαίου Δεκεμβρίου έπεσε κάτω από το 4%, καθώς η αποτυχία της Silicon Valley Bank και άλλων τραπεζών ώθησε τους διαπραγματευτές να ποντάρουν σε επιθετικές μειώσεις των επιτοκίων.
Την Τετάρτη, 30/3, κατά τη στιγμή της συναλλαγής, είχε ανακάμψει σε περίπου 4,25%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης