Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία και Ιράν ενισχύουν τη συνεργασία τους σε όλους τους τομείς

Ρωσία και Ιράν ενισχύουν τη συνεργασία τους σε όλους τους τομείς
Μόσχα και Τεχεράνη ενισχύουν τη στρατηγική τους σχέση
Η Ρωσία και το Ιράν βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε στάδιο ενίσχυσης της αλληλεπίδρασης σε όλα τα μέτωπα, δήλωσε την Τετάρτη (29/3/2023) ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσικής Δούμας Leonid Slutsky.
«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα στάδιο ενίσχυσης της αλληλεπίδρασης προς κάθε κατεύθυνση», είπε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Hossein Amir-Abdollahian στην Κρατική Δούμα.
Σύμφωνα με τον Slutsky, το 2022 έμεινε στην ιστορία με την «άνευ προηγουμένου δυναμική των διμερών σχέσεων, την ένταση του πολιτικού διαλόγου, συμπεριλαμβανομένου του χώρου της κοινοβουλευτικής διπλωματίας».
Αυτός ο γρήγορος ρυθμός καθορίστηκε από τους προέδρους της Ρωσίας και του Ιράν, οι οποίοι συναντήθηκαν τέσσερις φορές το 2022 και μόνο στις αρχές του τρέχοντος έτους είχαν τρεις λεπτομερείς τηλεφωνικές συνομιλίες.
Η σχέση εμπιστοσύνης τους μας ωθεί να επεκτείνουμε τους δεσμούς σε όλες τις βασικές κατευθύνσεις του διμερής και περιφερειακή ατζέντα», πρόσθεσε ο Ρώσος βουλευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης