Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρά τη διαστρέβλωση της αλήθειας στην Ουκρανία γράφτηκε ήδη ιστορία - Οι Ρώσοι συνέτριψαν το αφήγημα της αγγλοσαξονικής αποικιοκρατίας

Παρά τη διαστρέβλωση της αλήθειας στην Ουκρανία γράφτηκε ήδη ιστορία -  Οι Ρώσοι συνέτριψαν το αφήγημα της αγγλοσαξονικής αποικιοκρατίας
Παρά τα σούπερ «όπλα» - όπως τα ΜΜΕ- που είχε η Δύση στη διάθεσή της δεν κατάφερε να κρύψει την αλήθεια - Η ήττα της είναι ολοκληρωτική
Σχετικά Άρθρα
Υπάρχουν πόλεμοι που γίνονται με όπλα, υπάρχουν πόλεμοι που γίνονται με όπλα και μέσα ενημέρωσης.
Από τις 24 Φεβρουαρίου του 2022, η Δύση κήρυξε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τα μέσα ενημέρωσης κατά της Ρωσίας.
Κάθε ελεύθερη φωνή καταστέλλεται, κάθε διαφωνία γελοιοποιείται
Στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδόν απαγορεύεται να μην είσαι εναντίον του Putin, υπενθυμίζει ο γνωστός Ιταλός συγγραφέας Piero Messina.
Για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, η παγκόσμια μηχανή πληροφοριών χτίζει ένα ενοποιημένο αφήγημα προσδιορίζοντας τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ως πόλεμο μεταξύ καλού και κακού.
«Δεν πρέπει να έχετε αμφιβολίες, γιατί δεν επιτρέπονται αμφιβολίες», σημειώνει ο Messina στον ιστότοπο South Front.
Η Ρωσία είναι ο ορισμός του κακούκαι πρέπει να καταστραφεί.
Σε αυτόν τον ασύμμετρο πόλεμο, μεταξύ των όπλων που διαθέτει η Δύση, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης είναι το πιο θανατηφόρο όπλο: επειδή είναι ένα εργαλείο που χειραγωγεί τις συνειδήσεις, αλλάζει το αφήγημα, διαγράφει την ιστορία και την ξαναγράφει.

Ο ξεχασμένος πόλεμος του Donbass


«Δέκα χρόνια καταστολής του ρωσικού πληθυσμού του Donbass από την κυβέρνηση του Κιέβου έχουν κυριολεκτικά αποσιωπηθεί.
Δεν πρέπει να γίνεται λόγος. Αυτά τα γεγονότα δεν συνέβησαν ποτέ και τα σχεδόν σαράντα χιλιάδες θύματα εκείνου του εμφυλίου πολέμου δεν ανήκουν πλέον στην ιστορία.
Στα μέσα Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα η πρώτη συνάντηση του διεθνούς Ρωσόφιλου Κινήματος.
Αντιπρόσωποι ήρθαν στη ρωσική πρωτεύουσα από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov και η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Τι είπαν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης για εκείνη τη συνάντηση στην οποία θα γινόταν συζήτηση συζήτηση στο όνομα του διαλόγου και του πολιτικού προβληματισμού;
Τα δυτικά ΜΜΕ κατέρριψαν κάθε προβληματισμό. Οι ομιλίες των συμμετεχόντων έχουν χειραγωγηθεί, διαστρεβλωθεί και επανασχεδιαστεί για να φαίνονται εκτός πλαισίου και νόημα. Ο κανόνας είναι απλός: όποιος δεν αμφισβητεί τη Ρωσία και τον Putin είναι τρελός και πρέπει να περιθωριοποιηθεί.

Αλήθειες που ενοχλούν


Ανάμεσα στα «θύματα» αυτής της δολοφονίας της αλήθειας είναι και η Vittoria Alliata di Villafranca.
Συγγραφέας και δημοσιογράφος, η Vittoria Alliata συμμετείχε στη συνάντηση στη Μόσχα λέγοντας την αλήθεια της.
Τα μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο απογύμνωσαν τον λόγο της, χειραγωγώντας τον και διαγράφοντας σημαντικά κομμάτια της σύγχρονης ιστορίας.
Από τη βρετανική «The Guardian» μέχρι τις κύριες ιταλικές εφημερίδες, ο δυτικός Τύπος χτύπησε τη σκέψη της Ιταλίδας διανοούμενης.
«Πριν από ένα χρόνο, όταν η διδασκαλία του Dostoyevsky έγινε θέμα στα ιταλικά πανεπιστήμια και οι σπουδαιότερες εν ζωή σοπράνο και μαέστροι αναγκάστηκαν είτε να καταγγείλουν τη ρωσική πατρίδα τους είτε να χάσουν τη δουλειά τους, σκέφτηκα: «Πόσες φορές έχει ξαναγίνει».

all.png
Το αγγλοσαξονικό αποικιοκρατικό αφήγημα


Η ρωσοφοβία είναι μόνο η τελευταία από τις πολλές φοβίες που δημιουργήθηκαν σκόπιμα για σύγχρονες φόρμουλες της αποικιοκρατίας.
Μανιφέστο του μπορεί να θεωρηθεί η βούληση με την οποία ο Cecil Rhodes, ο ιδρυτής της Ροδεσίας, καθιέρωσε την υπεροχή των αγγλοσαξόνων και το δικαίωμά τους να κυβερνούν τον κόσμο και να εκμεταλλεύονται τους πόρους του».
Η Vittoria Alliata αμφισβητείται επίσης για ένα απόσπασμα της ομιλίας της που σχετίζεται με τον ρόλο των μυστικών υπηρεσιών και του αμερικανικού στρατού στο να ευνοήσει τη σικελική μαφία στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Alliata είπε αυτά τα λόγια: «Κατάγομαι από τη Σικελία, ένα πολυπολιτισμικό νησί της Μεσογείου που ήταν – για χιλιάδες χρόνια – το σταυροδρόμι εκλεπτυσμένων πολιτισμών που έχτισαν μια ένδοξη και ακόμα πολύ ζωντανή κληρονομιά. Ωστόσο, τα τελευταία 70 χρόνια η Σικελία ήταν κυρίως γνωστή για τις κακές ενέργειας μιας εγκληματικής ομάδας, της μαφίας, που έφερε μαζί του ο αμερικανικός στρατός όταν αποβιβάστηκε στο νησί για να απελευθερώσει την Ευρώπη από τον ναζισμό.
Ήταν το πρώτο ISIS, μια τρομοκρατική οργάνωση που διέπραττε ελεύθερα κάθε είδους καταχρήσεις και σφαγές και προσομοιώνοντας μια ισχυρή θρησκευτική πίστη. Παρόλο που οι ηρωικοί Σικελοί από όλα τα κοινωνικά στρώματα αντέδρασαν, η μεγάλη κινηματογραφική βιομηχανία έχτισε μια αψεγάδιαστη εικόνα της χώρας μου, με σκοπό να νομιμοποιήσει την κατοχή της με τεράστια στρατιωτική βάση που δρα στην πρώτη γραμμή ενάντια στη Ρωσία και τον αραβικό κόσμο».
mafia.jpg

Ενδεικτική εικόνα

Αλλά για το δυτικό κυρίαρχο ρεύμα αυτό δεν είναι αλήθεια. Ωστόσο, ιστορικά έγγραφα και σε βάθος αναλύσεις που επιβεβαιώνονται επίσης από δικαστικές έρευνες έχουν αποδείξει την ύπαρξη ακριβούς σύνδεσης μεταξύ των εγκληματικών συστημάτων της Μαφίας στη Σικελία και του αμερικανικού στρατού.
Ένας δεσμός που συνεχίστηκε με τα χρόνια, με αποκορύφωμα ακόμη και σε εκείνη την ιστορική περίοδο –δεκαετίες 60/70 του περασμένου αιώνα– που στην Ιταλία αποκαλείται «η στρατηγική της έντασης». Για να κατηγορήσουμε αυτούς όπως η Vittoria Alliata που θέλουν να προωθήσουν τον διάλογο μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, η πραγματική ιστορία πρέπει να ακυρωθεί.
Στην ομιλία της στο Φόρουμ της Μόσχας, η Vittoria Alliata υπογράμμισε επίσης την πραγματική φύση της ρωσοφοβίας, συγκρίνοντας αυτό το πολιτικό συναίσθημα με την εκστρατεία δαιμονοποίησης του αραβικού κόσμου.
«Η ρωσοφοβία δεν είναι τίποτα άλλο από την επεξεργασία ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου: αυτού της καταστροφής της Ρωσίας για τους ίδιους ακριβώς λόγους για τους οποίους τόσες πολλές αραβικές χώρες έχουν καταστραφεί ή υφίστανται επίθεση επί του παρόντος, όπως ο Λίβανος.
Και αυτοί οι λόγοι δεν είναι μόνο το πετρέλαιο, ο πλούτος και τα γεωστρατηγικά ζητήματα, αλλά και η ικανότητα να επιμένουν σε διάφορα μοντέλα παραδοσιακών πολυπολιτισμικών κοινωνιών».

Η περίπτωση της Daria Dugina

Η Vittoria Alliata ολοκλήρωσε την ομιλία της υπενθυμίζοντας την Daria Dugina, τη δημοσιογράφο που σκοτώθηκε σε τρομοκρατική επίθεση το 2022: «Καθώς η Δύση είχε φτιάξει μια εικόνα της Lady Diana για την κομψότητα και το στυλ της, πρέπει να κάνουμε την Daria Dugina σύμβολο όλων εκείνων των γυναικών που ακόμα αγωνίζονται με συνέπεια για τον σεβασμό ενός πολυπολικού παραδοσιακού κόσμου. Πρέπει να τους δώσουμε τη δύναμη να υπερασπιστούν τη θέση τους.
Δεν μπορεί κάθε γυναίκα να είναι ήρωας όπως η Daria Dugina.
Αλλά κάθε γυναίκα μπορεί να δώσει λίγη από την αγάπη της για να χτίσει έναν καλύτερο κόσμο».

dugina.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης