Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύει τις σχέσεις της με την Ινδία η Ρωσία - Συνάντηση Mondi - Patrushev στο Νέο Δελχί

Ενισχύει τις σχέσεις της με την Ινδία η Ρωσία - Συνάντηση Mondi - Patrushev στο Νέο Δελχί
Ο Patrushev ταξίδεψε στο Νέο Δελχί για τη συνεδρίαση του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, μέλη του οποίου είναι η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και χώρες της κεντρικής Ασίας
Σχετικά Άρθρα
Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Nikolay Patrushev συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Mondi στο Νέο Δελχί για να συζητήσουν τα «αμοιβαία συμφέροντα» των δύο χωρών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Patrushev ταξίδεψε στο Νέο Δελχί για τη συνεδρίαση του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, μέλη του οποίου είναι η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και χώρες της κεντρικής Ασίας.
Από την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειες με σκοπό την ενίσχυση της επιρροής γεωπολιτικών μπλοκ και φόρουμ από την Ασία ως αντίβαρο στις επιδιώξεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ να κυριαρχήσουν στην περιοχή.
Παρότι η Ινδία έχει απευθύνει εκκλήσεις για ειρήνευση στην Ουκρανία, έχει επωφεληθεί από τον αντίκτυπο του πολέμου στις παγκόσμιες τιμές ενέργειας, αγοράζοντας πετρέλαιο που η Ρωσία υποχρεώθηκε να πουλήσει φθηνότερα λόγω των δυτικών κυρώσεων.
Ενδεικτικό είναι ότι ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Alexander Novak δήλωσε χθες 28/3/23 ότι οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 2.200% την προηγούμενη χρονιά.
Νωρίτερα σήμερα, εξάλλου, ο πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με ινδική εταιρία προκειμένου «να αυξήσει σημαντικά» τις παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία.
Patrushev και Mondi συζήτησαν «θέματα διμερούς συνεργασίας και αμοιβαίου συμφέροντος», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης