Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Λευκός Οίκος επισημοποίησε την κατάρρευση της συνθήκης New START – Σε αχαρτογράφητα… πυρηνικά νερά

Ο Λευκός Οίκος επισημοποίησε την κατάρρευση της συνθήκης New START – Σε αχαρτογράφητα… πυρηνικά νερά
Η Μόσχα είχε ήδη αναστείλει τη συμμετοχή της την 1η Μαρτίου, αλλά και πάλι είπε ότι θα παραμείνει σε συμμόρφωση με τα ανώτατα όρια πυρηνικών όπλων στο πλαίσιο της συμφωνίας
Σχετικά Άρθρα
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την κατάρρευση της πυρηνικής συνθήκης New START μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ανακοινώνοντας ότι δεν θα παρέχει πλέον δεδομένα για το πυρηνικό του οπλοστάσιο σύμφωνα με τους προβλεπόμενους όρους της συνθήκης.
Η Μόσχα είχε ήδη αναστείλει τη συμμετοχή της την 1η Μαρτίου, αλλά και πάλι είπε ότι θα παραμείνει σε συμμόρφωση με τα ανώτατα όρια πυρηνικών όπλων στο πλαίσιο της συμφωνίας.
Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας John Kirby είπε πως η απόφαση ελήφθη λόγω της παραβίασης της Ρωσίας, αλλά εξακολουθούσε να ελπίζει ότι το τιμωρητικό μέτρο των ΗΠΑ θα μπορούσε να ωθήσει τη Μόσχα να επιστρέψει.
«Προφανώς θα θέλαμε να δούμε τη Ρωσία πίσω στο New START σε πλήρη συμμόρφωση…
Η Ρωσία αρνήθηκε να κοινοποιήσει δεδομένα, τα οποία συμφωνήσαμε στο New START να κοινοποιούνται ανά διετία… αφού αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο του New START, έχουμε αποφάσισε, επίσης, να μην μοιραστεί αυτά τα δεδομένα», σημείωσε ο Kirby.
«Θα προτιμούσαμε να είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό, αλλά απαιτεί να είναι και αυτοί πρόθυμοι», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης