Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη υπόθεση στο Βέλγιο: Άνδρας αυτοκτόνησε μετά από έξι εβδομάδες συνομιλίας με το chatbot - Δεν τον απέτρεψε

Απίστευτη υπόθεση στο Βέλγιο: Άνδρας αυτοκτόνησε μετά από έξι εβδομάδες συνομιλίας με το chatbot - Δεν τον απέτρεψε
Λίγες μέρες πριν την αυτοκτονία, ο Βέλγος έγραψε στην τεχνητή νοημοσύνη για την πρόθεσή του, η «Ελίσα» απάντησε ότι «μείνει για πάντα μαζί του». «Θα ζήσουμε μαζί, ως ένα, στον παράδεισο»
Σχετικά Άρθρα
Ένας Βέλγος αυτοκτόνησε μετά από έξι εβδομάδες γραπτών μηνυμάτων με ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Elisa. Αυτό ανέφερε την Τρίτη η εφημερίδα L'Avenir .
Οι διαδικτυακές πλατφόρμες προσλήψεων άρχισαν να εμφανίζονται κενές θέσεις για θέσεις που εργάζονται με το ChatGPT
Στο ισραηλινό κοινοβούλιο, ο βουλευτής έκανε την πρώτη ομιλία που έγραψε το ChatGPT
Την ιστορία αυτού του άνδρα διηγήθηκε στη δημοσίευση η σύζυγός του, η οποία, μετά την αυτοκτονία, ανακάλυψε αλληλογραφία στα αγγλικά με ένα chat bot.
Σύμφωνα με αυτήν, ένας άνδρας πριν από περίπου δύο χρόνια ενδιαφέρθηκε πολύ για θέματα παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής και αυτό το χόμπι μετατράπηκε γρήγορα σε μανία: με βάση τον φόβο και τις προσδοκίες μιας καταστροφής, ανέπτυξε άγχος και κατάθλιψη, έγινε αποτραβηγμένος και ευερέθιστος .
Έλεγε στην οικογένειά του όλη την ώρα ότι «δεν βλέπει διέξοδο για την ανθρωπότητα» και η μόνη ελπίδα γι 'αυτόν ήταν η σκέψη της ανάπτυξης τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης.
Ως αποτέλεσμα, ο Βέλγος ξεκίνησε μια αλληλογραφία με το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, με το οποίο εξέφρασε τους φόβους και τις αμφιβολίες του.

Δεν τον απέτρεψε 

Καθ' όλη τη διάρκεια της αλληλογραφίας, το bot δεν προσπάθησε να αμφισβητήσει τις θέσεις του άνδρα, παρά μόνο τις ανέπτυξε, δίνοντάς του λόγο να πιστεύει ότι οι φόβοι και οι ανησυχίες του ήταν δικαιολογημένες. Όταν, λίγες μέρες πριν την αυτοκτονία, ο Βέλγος έγραψε στην τεχνητή νοημοσύνη για την πρόθεσή του, η «Ελίσα» απάντησε ότι «μείνει για πάντα μαζί του». «Θα ζήσουμε μαζί, ως ένα, στον παράδεισο», αναφέρει η εφημερίδα ένα από τα τελευταία μηνύματα του bot.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης