Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Κίεβο στις 3 Απριλίου ο Ρεπουμπλικάνος Mike Pompeo – Τι μήνυμα μεταφέρει

Στο Κίεβο στις 3 Απριλίου ο Ρεπουμπλικάνος Mike Pompeo – Τι μήνυμα μεταφέρει
Ο Pompeo είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσει και αυτός το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024
Σχετικά Άρθρα
Επίσκεψη στην Ουκρανία θα πραγματοποιήσει στις 3 Απριλίου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo (επί της προεδρίας Trump), ο οποίος πιθανότατα να είναι ένας ακόμα Ρεπουμπλικάνος που θα διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, ο Pompeo εκτιμάται ότι με αυτήν την επίσκεψη του, θέλει να στείλει μήνυμα στο Κίεβο πως υπάρχουν φωνές στο εσωτερικό του ρεπουμπλικανικού κόμματος που είναι διαφορετικές από αυτές που εκφράζουν οι Donald Trump και Ron DeSantis και που τάσσονται υπέρ της συνέχισης της βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία για τον πόλεμο της με τη Ρωσία.
Βάσει του δημοσιεύματος, δεν έχει γίνει ακόμα σαφές εάν ο Pompeo θα έχει συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky.
Ο Pompeo είναι ένας από τους Ρεπουμπλικάνους που υποστηρίζουν πως είναι άκρως απαραίτητο για τις ΗΠΑ να συνεχίσουν να προσφέρουν τη στήριξη τους στην Ουκρανία, τοποθέτηση που είναι σε πλήρη αντίθεση με τη «γραμμή» των Trump και του DeSantis.
Ο Trump, o οποίος έχει ανακοινώσει και επίσημα ότι θα διεκδικήσει το ρεπουμπλικανικό χρίσμα, κατηγορεί την πολιτική του Biden στην Ουκρανία, ζητώντας να σταματήσουν άμεσα οι αποστολές όπλων και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη ειρήνης, ενώ ο DeSantis – δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα βρεθεί απέναντι στον Trump για το χρίσμα του κόμματος – επισημαίνει πως οι εδαφικές διαφορές της Ρωσίας με την Ουκρανία δεν αποτελεί προτεραιότητα των εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης