Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kazimir (ΕΚΤ): Κίνδυνος οι τράπεζες να περιορίσουν τη χορήγηση δανείων

Kazimir (ΕΚΤ): Κίνδυνος οι τράπεζες να περιορίσουν τη χορήγηση δανείων
Ο Σλοβάκος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ δήλωσε ότι οι αυξήσεις επιτοκίων θα πρέπει να συνεχιστούν, αλλά ίσως με μικρότερο ρυθμό
Σχετικά Άρθρα
Τον κίνδυνο οι τράπεζες να περιορίσουν τις χορηγήσεις δανείων υπογράμμισε ο Σλοβάκος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Peter Kazimir, αν και επεσήμανε ότι αυξήσεις επιτοκίων θα πρέπει να συνεχιστούν, αλλά ίσως με μικρότερο ρυθμό.
Ειδικότερα, ο Kazimir επεσήμανε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων παρά τις αναταράξεις γύρω από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, αν και ο ρυθμός των αυξήσεων μπορεί να χρειαστεί να επιβραδυνθεί. «Ο δομικός πληθωρισμός θα είναι το κλειδί για τις αποφάσεις όσον αφορά τα επιτόκια» υπογράμμισε.
Παράλληλα, ο ίδιος προειδοποίησε ότι υπάρχει «πραγματικός κίνδυνος» οι τράπεζες να περιορίσουν τον δανεισμό μετά την πρόσφατη αναταραχή.
Πάντως, ο ίδιος επανέλαβε την πάγια θέση της ΕΚΤ ότι «είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα των τιμών αλλά και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης