Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος CEO στη UBS - Θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις απορρόφησης της Credit Suisse

tags :
Νέος CEO στη UBS - Θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις απορρόφησης της Credit Suisse
Ο Ermotti - ο οποίος ήταν CEO του ομίλου της UBS για εννέα χρόνια, από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2020 - θα αντικαταστήσει τον σημερινό CEO Ralph Hamers
Τον Sergio Ermotti όρισε η UBS ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου της, μετά την πρόσφατη εξαγορά της Credit Suisse.
Η τοποθέτηση θα τεθεί σε ισχύ στις 5 Απριλίου, ανέφερε η UBS σε ανακοίνωσή της.
Ο Ermotti - ο οποίος ήταν CEO του ομίλου της UBS για εννέα χρόνια, από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2020 - θα αντικαταστήσει τον σημερινό CEO Ralph Hamers.
Σήμερα είναι πρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Swiss Re.
Ο Hamers θα παραμείνει στη UBS για να συμβουλεύει την τράπεζα κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου για να "διασφαλίσει το επιτυχές κλείσιμο της συναλλαγής και την ομαλή παράδοση", ανέφερε η εταιρεία.

Νέες προκλήσεις

Στις 19 Μαρτίου, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας UBS συμφώνησε να αγοράσει την αντίπαλό της Credit Suisse έναντι 3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων).
Οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη συμφωνία, καθώς οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να αναχαιτίσουν τη μετάδοση που απειλεί το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.
Η αλλαγή ηγεσίας έρχεται "υπό το φως των νέων προκλήσεων και προτεραιοτήτων που αντιμετωπίζει η UBS μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς", ανέφερε η UBS στην ανακοίνωσή της.
Στην ανακοίνωση, η UBS ανέφερε ότι ο Ermotti "επανατοποθέτησε με επιτυχία" την τράπεζα μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και "πέτυχε μια βαθιά αλλαγή κουλτούρας εντός της τράπεζας".
Αυτό επέτρεψε στη UBS "να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πελατών και άλλων ενδιαφερόμενων μερών, ενώ παράλληλα αποκατέστησε την υπερηφάνεια των ανθρώπων να εργάζονται για τη UBS".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης