Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένορκη κατάθεση για τις σχέσεις του με τον Epstein καλείται να δώσει ο CEO της JP Morgan, Jamie Dimon

Ένορκη κατάθεση για τις σχέσεις του με τον Epstein καλείται να δώσει ο CEO της JP Morgan, Jamie Dimon
Η τράπεζα φέρεται να κατηγορείται ότι αγνόησε αρκετές εσωτερικές προειδοποιήσεις σχετικά με τις παράνομες ενέργειες του Epstein, αλλά η JPMorgan έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς αυτούς
Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, πρόκειται να κληθεί να καταθέσει ενόρκως σχετικά με την απόφαση της τράπεζας να διατηρήσει τον Jeffrey Epstein ως πελάτη, παρά τις προειδοποιήσεις για τις κατηγορίες περί εμπορίας ανθρώπων εναντίον του.
Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Dimon πρόκειται να κληθεί να δώσει κατάθεση τον Μάιο στο πλαίσιο δύο υποθέσεων κατά της τράπεζας που έχουν κατατεθεί από ένα από τα φερόμενα ως θύματα του Epstein.
Η τράπεζα φέρεται να κατηγορείται ότι αγνόησε αρκετές εσωτερικές προειδοποιήσεις σχετικά με τις παράνομες ενέργειες του Epstein, αλλά η JPMorgan έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς αυτούς.
Ο Epstein, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019 αφού καταδικάστηκε για παιδική πορνεία και εμπορία λευκής σαρκός, ήταν πελάτης της JPMorgan από το 1998 έως το 2013.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η JPMorgan μήνυσε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της Jes Staley για τις σχέσεις του με τον Epstein.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης