Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στόχοι για αντίποινα Φινλανδία και Σουηδία μετά την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ

Ρωσία: Στόχοι για αντίποινα Φινλανδία και Σουηδία μετά την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ
Η είσοδος τους στο ΝΑΤΟ δε πρόκειται να βελτιώσει το αίσθημα ασφαλείας στην Ευρώπη λέει Ρώσος διπλωμάτης
Σχετικά Άρθρα
Φινλανδία και Σουηδία θα αποτελούν θεμιτούς στόχους για αντίποινα μετά την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ υποστήριξε ο Viktor Tatarintsev, ο πρέσβης της Ρωσίας στη Σουηδία, υποστηρίζοντας πως η είσοδος των δύο κρατών στη Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν θα αυξήσει το αίσθημα ασφαλείας στην Ευρώπη.

Διπλασιασμός συνόρων με το ΝΑΤΟ

«Μετά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, το συνολικό μήκος των συνόρων της Ρωσίας με το NATO σχεδόν θα διπλασιαστεί.
Αν νομίζει ακόμη κανείς πως αυτό θα βελτιώσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την ασφάλεια της Ευρώπης, να είστε βέβαιοι ότι τα νέα μέλη της εχθρικής συμμαχίας θα γίνουν θεμιτοί στόχοι των ρωσικών μέτρων αντιποίνων, συμπεριλαμβανομένων μέτρων στρατιωτικής φύσης» υπογράμμισε ο Tatarintsev, αν και κατά καιρούς η Ρωσία έχει δηλώσει ότι δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τις δύο αυτές σκανδιναβικές χώρες.
Υπενθυμίζεται πως η Φινλανδία περιμένει μόνο την επικύρωση από το κοινοβούλιο της Τουρκίας για να γίνει και επίσημα μέλος του ΝΑΤΟ, σε αντίθεση με τη Σουηδία, η οποία εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπη με το τουρκικό βέτο, ενώ ούτε η Ουγγαρία έχει επικυρώσει την ένταξη της στη Συμμαχία.
Η Σουηδία ευελπιστεί ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί επιτυχώς έως την ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που είναι προγραμματισμένη για τον Ιούλιο στη Λιθουανία.

Βήμα προς την άβυσσο

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, η Σουηδία ετοιμάζεται να κάνει ένα βήμα προς την άβυσσο.
Ο Tatarintsev επισημαίνει ότι η απόφαση για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ ελήφθη βιαστικά, δεν έγινε δημοψήφισμα ενώ προειδοποίησε ότι η διοίκηση του NATO μπορεί να «αποφασίσει να εμπλακεί πλήρως στη σύρραξη».
«Σε αυτή την περίπτωση, οι Σουηδοί αναμφίβολα θα συρθούν (στον πόλεμο) και θα σταλούν στον θάνατο για τα συμφέροντα άλλων» είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης