Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρωσία): Στόχος του Zelensky η γενοκτονία των Ρώσων – Στόχος μας η προστασία τους από τον κλόουν του Κιέβου

Lavrov (Ρωσία): Στόχος του Zelensky η γενοκτονία των Ρώσων – Στόχος μας η προστασία τους από τον κλόουν του Κιέβου
Σύμφωνα με τον Lavrov, στην Υπερδνειστερία ζουν 250 χιλιάδες Ρώσοι, «είμαστε υπεύθυνοι για αυτούς…»
Αντικειμενικός σκοπός της Ρωσίας είναι η προστασία των Ρώσων που βρίσκονται στην Ουκρανία «από τον κλόουν» του Κιέβου που τους απειλεί με γενοκτονία, ανέφερε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Tass ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov, ο οποίος αφενός κατήγγειλε τη συμπεριφορά των ΗΠΑ και αφετέρου εγγυήθηκε την ασφάλεια των Ρώσων της Υπερδνειστερίας…
Σύμφωνα με τον ίδιο, «ξέρετε ποια ερώτηση είναι σημαντική, κατά τη γνώμη μου, σε αυτό το πλαίσιο.
Ποιος παλεύει για τι;
Ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky συνεχίζει στη γραμμή των προκατόχων του.
Να σας θυμίσω ότι μετά το πραξικόπημα, η πρώτη πρωτοβουλία όσων ήρθαν στην εξουσία, η πρώτη πρωτοβουλία των πραξικοπηματιών, ήταν η απαίτηση να ακυρωθεί το περιφερειακό καθεστώς της ρωσικής γλώσσας, να εκδιωχθούν οι Ρώσοι από την Κριμαία.
Για παράδειγμα, ο τότε πρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, κ. [Arseniy] Yatsenyuk, αποκάλεσε τους Ρώσους στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας, οι οποίοι δεν δέχτηκαν το πραξικόπημα, μη άνθρωπους.
Στη συνέχεια, ο κ. [Petr] Poroshenko δήλωσε ότι το ουκρανικό καθεστώς θα νικήσει σίγουρα αυτούς που υποστηρίζουν τους Ρώσους.
Αργότερα ο ίδιος ο Zelensky, όταν ρωτήθηκε τι πιστεύει για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο Donbass, απάντησε ως εξής: υπάρχουν άνθρωποι, αλλά υπάρχουν και όντα.
Όπως είπε, αν κάποιος από τους πολίτες της Ουκρανίας αισθάνεται ότι έχει ρωσική κουλτούρα, ανήκει στον ρωσικό κόσμο, τότε η συμβουλή του είναι για χάρη του μέλλοντος των παιδιών του, των εγγονιών του, “βγείτε έξω”.
Εύλογα θα κάνω μια ερώτηση: “o Ζelensky κερδίσει με την υποστήριξη της Ευρώπης και των ΗΠΑ, τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι;”.
Εμείς, σε αντίθεση με εκείνους διεξάγουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση για χάρη εκείνων των ανθρώπων που καταπιέζονται κατά παράβαση όλων των διεθνών κανόνων και αρχών.
Παλεύουμε κατά των κλόουν που δίνουν παραστάσεις στο Κίεβο…
Ξέρουμε για τι παλεύουμε.
Γνωρίζουμε ότι θέλουμε να απελευθερώσουμε αυτούς τους ανθρώπους από κάθε απειλή που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους, τις παραδόσεις τους, τις οικογένειές τους από τις σημερινές ουκρανικές αρχές».

Για τη συνθήκη για τα πυρηνικά…

«Δεν υπάρχουν επαφές στη βάση της Συνθήκης Στρατηγικών Επιθετικών Όπλων με τους Αμερικανούς.
Μας γράφουν επιστολές, διαμαρτύρονται και δηλώνουν ότι δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε την απόφαση που πήραμε.
Τα νομικά τους επιχειρήματα είναι ασήμαντα.
Ξεκαθαρίσαμε ότι οι Αμερικανοί υπονόμευσαν τις θεμελιώδεις αρχές όπου βασίζεται η συνθήκη και οι οποίες εκτίθενται στο προοίμιό της, το οποίο αναφέρει ρητά ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν μια σχέση συνεργασίας που βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.
Δεν χρειάζεται να πείσουμε κανέναν ότι όλες αυτές οι αρχές έχουν βεβηλωθεί και απορριφθεί από τη σημερινή αμερικανική κυβέρνηση.
Έχουμε αναστείλει εντελώς τη συμμετοχή μας σε αυτή τη συμφωνία.
Και η ετοιμότητά μας να διατηρήσουμε τα ανώτατα όρια στρατηγικών επιθετικών όπλων που ορίζονται στη συνθήκη δεν είναι τίποτα άλλο από μια χειρονομία καλής θέλησης.
Όσον αφορά το τι πρέπει να συμβεί για να επαναλάβουμε τις επαφές μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες… πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά.
Πρέπει να επιστρέψουν στις πολιτισμένες αρχές της διεξαγωγής διακρατικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των αρχών που κατοχυρώνονται στη συνθήκη START.
Ελπίζουμε ότι κάποια μέρα θα επικρατήσει η λογική…».

Για Υπερδνειστερία…

Σύμφωνα με τον Lavrov, στην Υπερδνειστερία ζουν 250 χιλιάδες Ρώσοι, «είμαστε υπεύθυνοι για αυτούς.
Αν μιλάμε για τη γενική κατάσταση στην Υπερδνειστερία, τότε, φυσικά, έχει υποβαθμιστεί, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που αποφάσισε να ακολουθήσει η κυβέρνηση της Μολδαβίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο [Maia] Sandu.
Η πολιτική είναι ανοιχτά αντι-ρωσική, αντι-ρωσική, αν θέλετε.
Δεν βλέπουμε αυτονομιστικά αισθήματα στο Πρίντεστροβιε, βλέπουμε ότι η ηγεσία του Pridnestrovie έχει έντονη επιθυμία να εκπληρώσει τις συμφωνίες που συνήφθησαν στη μορφή “5 + 2”, και οι οποίες στοχεύουν σε μια πλήρη, αμοιβαία αποδεκτή διευθέτηση του καθεστώτος του.
Δυστυχώς, όμως, η μορφή “5 + 2” είναι, στην πραγματικότητα, παγωμένη.
Σε μεγάλο βαθμό αυτό διευκόλυνε η γραμμή της Δύσης, η οποία αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, να επιβάλει αυτή τη διευθέτηση στο Τιρασπόλ και να προωθήσει τη συγκρουσιακή, κοντόφθαλμη, αδιέξοδη πολιτική του Προέδρου Sandu».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης