Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shulginov (Ρωσία): Κατευθύναμε με επιτυχία το σύνολο των ροών πετρελαίου μας προς την Ασία - Δεν έχουμε μείωση πωλήσεων

Shulginov (Ρωσία): Κατευθύναμε με επιτυχία το σύνολο των ροών πετρελαίου μας προς την Ασία - Δεν έχουμε μείωση πωλήσεων
Τη θέση της Ευρώπης ως μεγάλου αγοραστή του ρωσικού πετρελαίου πήρε η Ινδία, που πέρσι αγόρασε 22 φορές περισσότερο ρωσικό πετρέλαιο έναντι του προηγούμενου έτους
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία ανακατεύθυνε επιτυχώς το σύνολο των εξαγωγών του ρωσικού αργού που επηρεάζονται από τις δυτικές κυρώσεις προς τις «φιλικές» χώρες, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας  Nikolai Shulginov, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια των εργασιών του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
«Μπορώ να πω σήμερα ότι καταφέραμε να ανακατευθύνουμε πλήρως ολόκληρο τον όγκο των εξαγωγών που επηρεάστηκαν από το εμπάργκο. Δεν υπήρξε μείωση στις πωλήσεις», δήλωσε ο Shulginov.
Ο Υπουργός Ενέργειας πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου εντός του 2023, καθώς δέχεται πιέσεις από τους δυτικούς περιορισμούς και την έλλειψη αγοραστών από την Ευρώπη.
Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο Alexander Dyukov, Διευθύνων Σύμβουλος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom Neft, δήλωσε ότι το 2023 θα είναι πιο δύσκολο από το 2022 και η πίεση από τις κυρώσεις θα αυξηθεί.

Νέος μεγάλος αγοραστής  η Ινδία

Ο Shulginov είπε ότι η Ρωσία εργάστηκε για να επαναδρομολογήσει τις εξαγωγές του ρωσικού αργού και των πετρελαϊκών προϊόντων της προς την Ασία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή.
Η Ινδία ήταν ο μεγαλύτερος αγοραστής του ρωσικού αργού πετρελαίου αναφοράς Urals τον Μάρτιο.
Οι παραδόσεις στην Ινδία αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% όλων των θαλάσσιων εξαγωγών του ρωσικού πετρελαίου εντός του Μαρτίου, με την Κίνα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak είπε ότι οι πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου προς την Ινδία αυξήθηκαν 22 φορές πέρυσι, αλλά δεν διευκρίνισε ποιος είναι ο όγκος των συνολικών πωλήσεων.
Ο Novak είπε επίσης ότι τα ενεργειακά έσοδα αντιπροσώπευαν το 2022 το 42% του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού της Ρωσίας το 2022, έναντι 36% το 2021.
Ο αντιπρόεδρος πρόσθεσε ότι η ενεργειακή βιομηχανία της Ρωσίας είναι βιώσιμη, παρά την πρόκληση των δυτικών κυρώσεων
Τέλος, ο Novak είπε ότι η Ρωσία πρέπει να επικεντρωθεί στην ενίσχυση των εξαγωγών ενέργειας προς τις αποκαλούμενες «φιλικές» χώρες και ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει τα ασφαλιστικά εργαλεία που απαιτούνται για τη στήριξη του εμπορίου της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης