Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα έξι σπάει ο κινέζικος κολοσσός Alibaba - Δημόσιες προσφορές θα κάνουν και οι έξι νέες εταιρείες - Άνοδος 7% για τη μετοχή

tags :
Στα έξι σπάει ο κινέζικος κολοσσός Alibaba - Δημόσιες προσφορές θα κάνουν και οι έξι νέες εταιρείες - Άνοδος 7% για τη μετοχή
Μετά τις ανακοινώσεις η μετοχή της Alibaba στη Wall ενισχύθηκε περισσότερο από 7% στις προκαταρκτικές συναλλαγές
Σχετικά Άρθρα
Ο γίγαντας του ηλεκτρικού εμπορίου Alibaba Group Holding προετοιμάζει την αναδιάθρωσή του σε έξι κομμάτια, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται τη South China Morning Post
Σύμφωνα με την κινέζικη εφημερίδα, η εταιρεία σχεδιάζει να χωρίσει την αυτοκρατορία των 220 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έξι ανεξάρτητες εταιρικές οντότητες, τις  Cloud Intelligence Group,  Taobao Tmall Commerce Group, Cainiao Smart Logistics την Ομάδα Τοπικών Υπηρεσιών, την Global Digital Commerce Group και την  Ομάδα Ψηφιακών Μέσων και Ψυχαγωγίας.
Η εφημερίδα SCMP αναφέρει ότι οι μετοχές της Alibaba που είναι εισηγμένες στη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ δεν θα επηρεαστούν με την προώθηση αυτής τη μεγάλης αναδιάρθωσης της κινέζικης εταιρείας, της πρώτης από την ίδρυσή της πριν από 20 και πλέον χρόνια.
Σε ανακοίνωσή της, η Alibaba αναφέρει ότι η αναδιάρθρωση της έχει «σχεδιαστεί για να ξεκλειδώσει την αξία των μετόχων και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της αγοράς».
Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Alibaba, Daniel Zhang, θα συνεχίσει να ηγείται της εταιρείας αλλά θα αναθέτει όλες τις επιχειρησιακές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένων των προσλήψεων και των απολύσεων, της έρευνας, των κερδών και των ζημιών στους CEO κάθε επιχειρηματικής μονάδας, σύμφωνα με την επιστολή του προς τους υπαλλήλους της εταιρείας.
«Αυτός ο μετασχηματισμός θα δώσει τη δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις μας να γίνουν πιο ευέλικτες, να ενισχύσουν τη λήψη αποφάσεων και να επιτρέψουν ταχύτερες απαντήσεις στις αλλαγές της αγοράς]» δήλωσε ο Zhang.
Σε κάθε μία από τις έξι νέες επιχειρηματικές μονάδες θα δοθεί ένας δρόμος για την άντληση κεφαλαίων μέσω αρχικών δημόσιων προσφορών, δήλωσε η Alibaba.
Μετά τις ανακοινώσεις η μετοχή της Alibaba στη Wall ενισχύθηκε περισσότερο από 7% στις προκαταρκτικές συναλλαγές, υποδεικνύοντας ότι η αγορά χαιρετίζει την κίνηση καθώς μπορεί να ξεκλειδώσει την εγγενή αξία της επιχείρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης