Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 4G στο φεγγάρι ετοιμάζει η Nokia

Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 4G στο φεγγάρι ετοιμάζει η Nokia
Ο φινλανδικός όμιλος τηλεπικοινωνιών σχεδιάζει να εκτοξεύσει το δίκτυο με έναν πύραυλο της SpaceX μέσα στους επόμενους μήνες
Η Nokia ετοιμάζεται να ξεκινήσει δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 4G στο φεγγάρι αργότερα φέτος, με την ελπίδα να ενισχύσει τις... σεληνιακές ανακαλύψεις - και τελικά να ανοίξει το δρόμο για την ανθρώπινη παρουσία στο δορυφορικό πλανήτη.
Ο φινλανδικός όμιλος τηλεπικοινωνιών σχεδιάζει να εκτοξεύσει το δίκτυο με έναν πύραυλο της SpaceX μέσα στους επόμενους μήνες, δήλωσε ο Luis Maestro Ruiz De Temino, κύριος μηχανικός της Nokia.
Το δίκτυο θα τροφοδοτείται από έναν εξοπλισμένο με κεραία σταθμό βάσης που θα είναι αποθηκευμένος σε μια σεληνιακή προσεδάφιση Nova-C, η οποία σχεδιάστηκε από την αμερικανική διαστημική εταιρεία Intuitive Machines, καθώς και από ένα συνοδευτικό ρομπότ με ηλιακή ενέργεια.
Μεταξύ του οχήματος προσεδάφισης και του ρόβερ θα δημιουργηθεί σύνδεση LTE.
Η υποδομή θα προσεδαφιστεί στον κρατήρα Σάκλετον, ο οποίος βρίσκεται κατά μήκος του νότιου άκρου της σελήνης.
Η Nokia αναφέρει ότι η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να αντέχει στις ακραίες συνθήκες του διαστήματος.
Το δίκτυο θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της αποστολής Artemis 1 της Nasa, η οποία έχει ως στόχο να στείλει τους πρώτους ανθρώπους να περπατήσουν στην επιφάνεια του φεγγαριού από το 1972.
Ο στόχος είναι να δείξει ότι τα επίγεια δίκτυα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες επικοινωνίας για μελλοντικές διαστημικές αποστολές, δήλωσε η Nokia, προσθέτοντας ότι το δίκτυό της θα επιτρέψει στους αστροναύτες να επικοινωνούν μεταξύ τους και με τον έλεγχο της αποστολής, καθώς και να ελέγχουν το ρόβερ εξ αποστάσεως και να μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο βίντεο και τηλεμετρικά δεδομένα πίσω στη Γη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης