Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκλήσεις Ουκρανών στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia φοβάται η Ρωσία

Προκλήσεις Ουκρανών στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia φοβάται η Ρωσία
Κατά την επίσκεψη του επικεφαλής της ΙΑΕΑ, Rafael Grossi
Προκλήσεις του ουκρανικού στρατού στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia κατά την αυριανή επίσκεψη του επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), Rafael Grossi φοβάται η Ρωσία.
«Πάντα περιμένουμε προκλήσεις.
Κατά την πρώτη επίσκεψη του Grossi, έγινε απόπειρα αποβίβασης στρατευμάτων στο Energodar, έγιναν μαζικοί βομβαρδισμοί.
Κατά τη διάρκεια της αλλαγής του προσωπικού, που έγιναν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, καταγράφηκαν προσπάθειες να βομβαρδίσουν ανθρώπους, ξένους δημοσιογράφους που κάλυπταν το γεγονός.
Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι σε αυτήν την αλλαγή προσωπικού, ακόμη και με την άφιξη του Grossi, οι Ουκρανοί θα γίνουν ξαφνικά η ενσάρκωση της ειρήνης, της ηρεμίας και της καλής θέλησης του καθεστώτος του Zelensky» υποστήριξε ο επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία» Vladimir Rogov.

Αύριο η επίσκεψη Grossi

Σημειώνεται πως ο Grossi θα επισκεφθεί αύριο Τετάρτη 29 Μαρτίου τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia προκειμένου να επιθεωρήσει το επίπεδο ασφαλείας του σταθμού και να επισημάνει για ακόμα μια φορά την ανάγκη να προστατευθεί από τυχόν εχθροπραξίες.
Επιπλέον, η επίσκεψη αυτή - η δεύτερη του Grossi - θα σηματοδοτήσει και την αλλαγή του προσωπικού της ΙΑΕΑ που έχει τοποθετηθεί στο σταθμό εδώ και περίπου έναν μήνα.
Η πρώτη επίσκεψη του Grossi έγινε στις 31 Αυγούστου του 2022, όταν και ο πυρηνικός σταθμός βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρών εχθροπραξιών.
Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι είχε επιτεθεί κατά της γειτονικής πόλης Energodar πάνω από 100 φορές με drones και πυρά πυροβολικού καθώς και ότι την 1η Σεπτεμβρίου, οι Ουκρανοί είχαν πλήξει το πέρασμα στη Vasilyevka, εκεί όπου οι επιθεωρητές της ΙΑΕΑ επρόκειται να συναντηθούν με τη ρωσική αντιπροσωπεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης