Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας τα πορίσματα για τους Nord Stream – Εφιάλτης για ΗΠΑ

Ρωσία: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας τα πορίσματα για τους Nord Stream – Εφιάλτης για ΗΠΑ
Δανία, Γερμανία και Σουηδία θα πρέπει να αναφέρουν την πρόοδο των ερευνών τους λέει η Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Να υποβληθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τα πορίσματα των ερευνών που διεξάγουν Δανία, Γερμανία και Σουηδία για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream ζητά ο Dmitry Polyansky από τη ρωσική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη.
Ο Polyansky εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως το θέμα της δολιοφθοράς στους αγωγούς φυσικού αερίου θα φτάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας χάρη, όπως είπε, «στις προσπάθειες τις δικές μας αλλά και της κινεζικής αντιπροσωπείας».
«Και τότε θα είναι πιο δύσκολο για τη Δανία, τη Σουηδία και τη Γερμανία να προσποιούνται ότι όλα βαίνουν καλώς.
Θα πρέπει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να αναφέρουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας την πρόοδο των ερευνών τους» υπογράμμισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Εφιάλτης για τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον Polyansky, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους φοβούνται μια δίκαιη διεθνή έρευνα για το τι συνέβη στους αγωγούς Nord Stream.
«Μια δίκαιη διεθνής έρευνα σε αυτό το έγκλημα είναι πραγματικός εφιάλτης για τις ΗΠΑ και τους δορυφόρους της στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αν και κανείς από αυτούς δεν τολμά να την καταψηφίσει» είπε ο Polyansky, αναφέροντας πως η Ρωσία είχε τη στήριξη όχι μόνο της Κίνας αλλά άλλων κρατών – μελών του BRICS, όπως από τη Βραζιλία.
Όπως λέει ο Polyansky, πολλά μη δυτικά κράτη, μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας κάλεσαν τους Δανούς, τους Σουηδούς και τους Γερμανούς να είναι πιο γρήγοροι και πιο διαφανείς, καθώς και να ενημερώσουν το Συμβούλιο για τα αποτελέσματα των ερευνών τους, ενώ τόνισε πως η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ έχασε την ψυχραιμία της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης