Διεθνή

Zelensky: Δεν υπάρχει «πυρηνική ασφάλεια» αν δεν φύγει ο ρωσικός στρατός από τη Zaporizhia

Zelensky: Δεν υπάρχει «πυρηνική ασφάλεια» αν δεν φύγει ο ρωσικός στρατός από τη Zaporizhia
Ο Zelensky και ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ συναντήθηκαν σε ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στην περιφέρεια της Zaporizhia, όπου ο Ουκρανός πρόεδρος μετέβη «στην πρώτη γραμμή» του νότιου μετώπου
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε σήμερα στον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Raphael Grossi ότι δεν μπορεί να υπάρξει «πυρηνική ασφάλεια» στην Ουκρανία χωρίς την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia, τον οποίο έχουν καταλάβει εδώ και έναν και πλέον χρόνο.
«Χωρίς την άμεση αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων και του ρωσικού προσωπικού από τον σταθμό και τις παρακείμενες περιοχές, κάθε πρωτοβουλία με στόχο την αποκατάσταση της πυρηνικής ασφάλειας είναι καταδικασμένη να αποτύχει», τόνισε ο Zelensky, σύμφωνα με την ουκρανική προεδρία.
Ο Grossi αναμένεται να μεταβεί τις επόμενες ημέρες στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia για τη δεύτερη επίσκεψή του μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.
Ο Zelensky και ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ συναντήθηκαν σε ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στην περιφέρεια της Zaporizhia, όπου ο Ουκρανός πρόεδρος μετέβη «στην πρώτη γραμμή» του νότιου μετώπου.
«Ο ρόλος σας για να εγγυηθείτε την ενεργειακή ασφάλεια της Ουκρανίας είναι εξαιρετικά σημαντικός σήμερα», δήλωσε ο Zelensky στον Grossi, σύμφωνα με όσα ανέφερε η ουκρανική προεδρία.
Οι δύο ηγέτες μετέβησαν στον χώρο ενός υδροηλεκτρικού εργοστασίου στον Δνείπερο που τροφοδοτεί με ενέργεια τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia, ο οποίος έχει καταληφθεί από τον ρωσικό στρατό και τακτικά υφίσταται διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης