Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή ήττας από Zelensky, ξεμείναμε από πυρομαχικά – Η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα αποτύχει – Επίγεια drones από Ρωσία

Παραδοχή ήττας από Zelensky, ξεμείναμε από πυρομαχικά – Η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα αποτύχει – Επίγεια drones από Ρωσία
Η Ρωσία επιτίθεται με νέα ιρανικά drones και «σκαντζόχοιρο» αλλά και drones που στοχεύουν τεθωρακισμένα
Η Δύση έχει την δύναμη πυρός να κυριαρχήσει.
Η Δύση μπορεί να νικήσει την Ρωσία.
Η Ουκρανία κερδίζει τον πόλεμο
Οι ρώσοι ξεμένουν από πυρομαχικά.
Οι ρώσοι ξεμένουν από πυραύλους…
Συνήθως αυτοί οι τίτλοι συναντώνται στα δυτικά μέσα ενημέρωσης που δυστυχώς αποτελούν μέρος της προπαγάνδας και όχι της πραγματικότητας.
Η παραδοχή Zelensky ότι η κατάσταση στα Ανατολικά είναι πολύ δύσκολη και ότι ο Ουκρανικός στρατός ξέμεινε από πυρομαχικά είναι απόδειξη… όχι απλά της ήττας της Ουκρανίας αλλά και του αδιεξόδου της Δύσης απέναντι στην Ρωσία.
Εν τω μεταξύ από τις αρχές Μαρτίου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει 71 drones ιρανικής κατασκευής…
Επίσης αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες των drones η Ρωσία κατασκεύασε το πρώτο στρατιωτικό επίγειο drones το οποίο φέρει το όνομα σκαντζόχοιρος αφού ακόμη και εάν αναποδογυρίσει μπορεί να συνεχίζει να κινείται…

Η Ουκρανία έχει ήδη ξεμείνει από πυρομαχικά

Η παραδοχή του Zelensky του Προέδρου της Ουκρανίας αποδεικνύει το αδιέξοδο του Ουκρανικού στρατού.
Σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri Shimbun, ανέφερε ότι «δεν έχουμε πυρομαχικά. Για εμάς η κατάσταση στην Ανατολή δεν είναι καλή».

Αυτή είναι μια σημαντική δήλωση – αποκάλυψη για πολλούς λόγους.

1)Αποδεικνύει ότι η Ρωσία κερδίζει τον αυτοαποκαλούμενο «αγώνα υλικοτεχνικής υποστήριξης» του ΝΑΤΟ με την έννοια ότι οι ένοπλες δυνάμεις της έχουν ακόμη πυρομαχικά για να συνεχίσουν να πολεμούν ενώ οι Ουκρανοί που πολεμούν με εντολές της Δύσης έχουν ήδη ξεμείνει από πυρομαχικά.

2)Η βοήθεια στην Ουκρανία υπερβαίνει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που καθιστά την ηγετική θέση της Ρωσίας σε αυτόν τον «αγώνα logistics» ακόμη πιο εντυπωσιακή.

3) Η παραδοχή του Zelensky προσθέτει αξιοπιστία σε όσα ανέφερε πρόσφατα η Washington Post σχετικά με το πόσο άσχημα τα πάνε οι δυνάμεις της Ουκρανίας σε αυτή τη σύγκρουση, ειδικά τις «σοβαρές ελλείψεις πυρομαχικών».

4)Τα προηγούμενα σημεία μειώνουν δραστικά τις πιθανότητες η επερχόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας να επιτύχει πολλά και στην πραγματικότητα καθιστούν όλο και πιο πιθανό ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν ένα επικό λάθος που θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε μια αποφασιστική ρωσική νίκη.

5)Η Ουκρανία και ο Zelensky θα συνεχίσουν να εκλιπαρούν για ακόμη περισσότερη βοήθεια, υποστηρίζοντας ότι εάν πέσει η Ουκρανία, θα κερδίσει η Ρωσία και μαζί θα ηττηθεί και η Δύση.
Το ζήτημα των πυρομαχικών είναι μείζονος σημασίας.
Τα πυρομαχικά για να κατασκευαστούν θα απαιτήσουν πολύ χρόνο για να καλύψει αυτές τις υπέρογκες ανάγκες των Ουκρανών.
Ημερησίως ο Ουκρανικός στρατός δαπανάει 8.000 βλήματα κάθε διαμετρήματος έναντι 20.000 της Ρωσίας.

Το ίδιο το γεγονός ότι η Ουκρανία δεν έχει πυρομαχικά αποδεικνύει ότι η ήττα της Δύσης στον αυτοαποκαλούμενο «αγώνα υλικοτεχνικής υποστήριξης» με τη Ρωσία θα μπορούσε να είναι ήδη ένα τετελεσμένο γεγονός, καθώς είναι σαφές ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την Ρωσία παρά το γεγονός ότι υποστηρίζεται από όλη το στρατιωτικό-βιομηχανικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ.

Τακτικισμός

Από τη μια πλευρά, η επαιτεία Zelensky για πυρομαχικά και όπλα θα μπορούσε να είναι μια τακτική ώστε να πάρει από διάφορες χώρες πυρομαχικά.
Ωστόσο θα μπορούσε επίσης να γυρίσει μπούμερανγκ αν οι φορολογούμενοι στην Δύση αρχίσουν να διερωτώνται εάν αξίζει η υποστήριξη στην Ουκρανία αφού ξέμεινε από πυρομαχικά παρά τη βοήθεια που έλαβε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σε τελική ανάλυση, αν αυτό το αστρονομικό ποσό των100 δισ δεν ήταν αρκετό για να συνεχίσουν να πυροβολούν, τότε πόσα δισεκ. δολάρια θα χρειαστούν για να ανακαταλάβουν τα χαμένα τους εδάφη;

Χρειάζονται θεμελιώδεις αλλαγές στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για να μπορέσουν να συντηρήσουν αυτή την σύγκρουση, επί μακρόν όπως σχεδιάζουν οι ΗΠΑ, σε αντίθεση με την Ρωσία… που έχει κερδίσει και εδάφη και την μάχη των πυρομαχικών.
Αντικειμενικά αξιολογώντας την στρατιωτική-στρατηγική δυναμική τείνει προς όφελος της Ρωσίας, κάτι που θα ανάγκαζε την Ουκρανία να εξετάσει σοβαρά το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας αν δεν το εμπόδιζαν οι Αμερικανοί που καθοδηγούν τον Zelensky. Όσο περισσότερο ο Zelensky αρκείται την πραγματικότητα στην ίδια τη σκέψη της κατάπαυσης του πυρός, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες η Ρωσία να μετατρέψει το αυξανόμενο πλεονέκτημά της στον «αγώνα όπλων και πυρομαχικών» με το ΝΑΤΟ σε μια αποφασιστική νίκη που θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια ακόμη περισσότερων εδαφών για την Ουκρανία.

Η Ρωσία επιτίθεται ξανά με drones

Στην πιο πρόσφατη αξιολόγησή του, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να λαμβάνει τακτικά ανεφοδιασμό ενός μικρού αριθμού «μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων επίθεσης μονής κατεύθυνσης» Shahed (OWA-UAV) ή drones αυτοκτονίας αφού στόχος τους είναι να επιτίθενται και να καταστρέφονται… άρα δεν επιστρέφουν στην βάση τους.

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία έχει εκτοξεύσει τουλάχιστον 71 ιρανικής κατασκευής drones καμικάζι Shahed εναντίον της Ουκρανίας από τις αρχές Μαρτίου 2023.
Αυτές οι επιθέσεις έγιναν μετά από μια παύση δύο εβδομάδων στις επιθέσεις με drone στα τέλη Φεβρουαρίου.
Η Ρωσία αναπτύσσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το ανατολικό Krasnodar Krai και τη βορειοανατολική περιφέρεια Bryansk, κάτι που της δίνει την ελευθερία να χτυπήσει μια ευρεία περιοχή της Ουκρανίας ενώ συντομεύει τον χρόνο πτήσης για να χτυπήσει στόχους στη βόρεια Ουκρανία.

Από τον Σεπτέμβριο του 2022, η Ρωσία επιτίθεται στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας ιρανικά drones καμικάζι, καταστρέφοντας εγκαταστάσεις ενέργειας σε όλη τη χώρα.
Τον Φεβρουάριο, η Guardian ανέφερε ότι το Ιράν είχε μεταφέρει τουλάχιστον 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Mohajer-6 στη Ρωσία
Η WSJ αποκάλυψε στις 5 Φεβρουαρίου 2023 ότι η Ρωσία και το Ιράν σκόπευαν να κατασκευάσουν ένα εργοστάσιο στη Ρωσία που θα μπορούσε να κατασκευάσει περισσότερα από 6.000 ιρανικά σχεδιασμένα αεροσκάφη μάχης.
Το εργοστάσιο δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί.
Έτσι, η γραμμή παραγωγής δεν αναμένεται να αλλάξει άμεσα την ισορροπία δυνάμεων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, το Ιράν έχει οπλίσει τη Ρωσία με drones καμικάζι Shahed-136 που εκρήγνυνται όταν συγκρούονται με τους στόχους τους.
Το Shahed-136 είναι ένα βραδυκίνητο, θορυβώδες drone με κινητήρες έλικα που είναι γενικά εύκολο να εντοπιστεί και να καταρριφθεί υπό όρους... αλλά αυτό είναι η μια πλευρά του νομίσματος.
Το Shahed-136, το οποίο αναμένεται να έχει νέο κινητήρα που θα το κάνει να πετάει πιο γρήγορα και μακρύτερα, θεωρείται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη από το Ιράν σε συνεργασία με τη Ρωσία.
Αυτό μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές προκλήσεις για την Ουκρανία και άλλες χώρες που μπορεί να γίνουν στόχοι drone
Shaeds τα οποία προκαλούν χάος στην Ουκρανία

Το Shahed 136 είναι καινοτόμο ως προς την πρακτικότητά του, γεγονός που, μαζί με την σχεδόν ασυνήθιστη ακρίβεια, μεγάλη εμβέλεια και σχετικά φθηνό κόστος, το διακρίνει από άλλα όπλα τύπου drones.

Rusi: Το Ιρανικό drones Shahed-136 είναι επανάσταση

Τα συστήματα αεροηλεκτρονικής που χρησιμοποιούνται από το Shahed-136 βασίζονται κυρίως σε εξαρτήματα εμπορικής ποιότητας που μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν οπουδήποτε στον κόσμο.
Το Shahed-136 είναι ένα «πραγματικά επαναστατικό όπλο ακριβείας», σύμφωνα με το Royal United Services Institute (RUSI) με έδρα το Λονδίνο, και αποτελεί απειλή για τα δυτικά αμυντικά συστήματα και τεχνολογίες.

«Είναι λογικό ότι με τον καιρό θα βρεθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα για την αναχαίτιση και την καταστροφή τους μαζικά.
Οι δυτικοί στρατιωτικοί ειδικοί θα πρέπει να προσπαθήσουν να το επιτύχουν αυτό το συντομότερο δυνατό».
Οι Ιρανοί έχουν εκμεταλλευτεί τα κενά στους δυτικούς κανονισμούς εξαγωγών, όπως ο Διακανονισμός του Wassenaar, ο οποίος ρυθμίζει τις εξαγωγές αγαθών διπλής χρήσης και το καθεστώς ελέγχου τεχνολογίας πυραύλων, το οποίο προσπάθησε να αποτρέψει την εξαγωγή αγαθών και υλικών που σχετίζονται με UAV και βλήματα.

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι έχουν καταρρίψει ιρανικής κατασκευής drones με ποσοστό επιτυχίας 50% έως 70%, ωστόσο τα UAV έχουν προκαλέσει σημαντική ζημιά παρόλο που έχουν σχετικά ασήμαντες κεφαλές.
Στην ομιλία του στις 21 Δεκεμβρίου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky αναγνώρισε την αποτελεσματικότητά τους, λέγοντας: «τα θανατηφόρα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που στάλθηκαν στη Ρωσία κατά εκατοντάδες έγιναν απειλή για την κρίσιμη υποδομή μας».

Έχει αποδειχθεί ότι είναι απίστευτα δύσκολο να αμυνθεί κανείς ενάντια στο Shahed-136.
Αφού ουκρανικά στρατεύματα κατέρριψαν επιτυχώς αρκετά UAV τύπου Shahed κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι Ρώσοι άρχισαν να εκτοξεύουν ιρανικά drones τη νύχτα.
Η ανανέωση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ιρανικής κατασκευής θα προκαλέσει και πάλι σημαντικά τις ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις, αναζωπυρώνοντας την απειλή μαζικών επιθέσεων στο ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας.

Ρωσικό το πρώτο επίγειο στρατιωτικό drone ονόματι σκαντζόχοιρος

Η Ρωσία έχει αναπτύξει ένα επίγειο drone hedgehog για την καταστροφή τεθωρακισμένων οχημάτων
Οι ειδικοί του γραφείου σχεδιασμού Spektr Engineering ανέπτυξαν τη ρομποτική πλατφόρμα Hedgehog, ένα επίγειο drone για την καταστροφή τεθωρακισμένων οχημάτων.
Η εταιρία ανακοίνωσε σχέδια για μεταφορά μιας παρτίδας drones καμικάζι στον ρωσικό στρατό στον πόλεμο στην Ουκρανία
Οι δημιουργοί του drone διάσωσης αναβάθμισαν τη συσκευή, αυξάνοντας την εμβέλεια του κατά 6 φορές

«Δημιουργήσαμε έναν σκαντζόχοιρο εδάφους που είναι ικανός να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο έως 5 κιλά.
Το εύρος λειτουργίας του είναι έως και 5 χλμ.
Η πλατφόρμα μπορεί να διατηρήσει την κινητικότητα, ανεξάρτητα εάν θα αναποδογυρίσει.
Εξετάσαμε την εμπειρία χρήσης τέτοιων drones στο εξωτερικό και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητο να φτιάξουμε τη φθηνότερη δυνατή συσκευή.
Σκοπεύουμε να την προσφέρουμε ως πλατφόρμα για την καταστροφή τεθωρακισμένων οχημάτων.
Επίσης, τώρα αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τις προοπτικές αύξησης του ωφέλιμου φορτίου του Σκαντζόχοιρου στα 10 κιλά»

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ο κύριος σκοπός του επίγειου drone είναι να καταστρέψει εχθρικό ανθρώπινο δυναμικό σε οχυρώσεις (τάφρους), καθώς και εχθρικά τεθωρακισμένα οχήματα. Ο «σκαντζόχοιρος» κατασκευάστηκε ώστε όταν η κατάσταση μάχης επιδεινωθεί, οι στρατιώτες να μπορούν να ενεργοποιούν ένα όχημα από ένα όρυγμα στον εχθρό, το οποίο θα επιτίθεντο στον αντίπαλο.
Επίσης ο σκαντζόχοιρος μπορεί να επιτεθεί «κάτω από την κοιλιά» των τεθωρακισμένων οχημάτων του εχθρού, γιατί αυτό είναι το πιο ευάλωτο σημείο για όλα τα οχήματα εδάφους».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της KB Spectr Engineering διευκρίνισε επίσης ότι το νέο drone είναι τροχοφόρο.
Η πλατφόρμα με τροχούς έχει μια πολύ υψηλότερη γεωμετρική ικανότητα.
Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή από την άποψη του κόστους της διαδικασίας και της επιβίωσης».

Το γραφείο σχεδιασμού Spektr Engineering ανακοίνωσε επίσης την ανάπτυξη μιας σειράς μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.
Έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν τεθωρακισμένα οχήματα. Οι δοκιμές των drones έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη.

Τα ιρανικά drones Shahed-136
 drones_iran.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης