Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμμετρική απάντηση της Ρωσίας στη Δύση η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία

Συμμετρική απάντηση της Ρωσίας στη Δύση η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία
Δεν μπορεί παρά να αντιδράσει η Ρωσία σε ότι συμβαίνει στην Ουκρανία αναφέρει Ιταλός αναλυτής
Σχετικά Άρθρα
Για άκρως λογική και συμμετρική απάντηση της Ρωσίας απέναντι στη Δύση κάνει λόγο ο Stefano Vernole, αντιπρόεδρος του Κέντρου Ευρασιατικών και Μεσογειακών Σπουδών, αναφερόμενος στην απόφαση του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία.
Όπως λέει ο Vernole μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η Δύση με τις ενέργειες της στην Ουκρανία είναι αυτή που εξώθησε τη Ρωσία να λάβει μια τέτοια απόφαση.

Δεν μπορεί να μην αντιδράσει η Ρωσία

«Είναι μια συμμετρική απάντηση.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin ενεργούσε πάντα με αυτόν τον τρόπο από τότε που το ΝΑΤΟ άρχισε να επεκτείνεται προς τα ανατολικά.
Τους τελευταίους μήνες γίνεται τόσος λόγος για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Εάν η Ουκρανία παραμείνει στην κατάσταση που ίσχυε πριν τη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση, είναι προφανές πως το έδαφος της θα χρησιμοποιηθεί από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία για στρατιωτικούς σκοπούς.
Η Ρωσία δεν μπορεί παρά να αντιδράσει.
Η λογική απάντηση είναι να μετακινήσει τις στρατιωτικές της εγκαταστάσεις πιο κοντά στα σύνορα της Ευρώπης» λέει ο Vernole.

Βαθύ ρήγμα

Ο Vernole επισημαίνει πως οι εξελίξεις αυτές διευρύνουν ακόμα περισσότερο το «βαθύ ρήγμα μεταξύ του δυτικού και του ρωσικού κόσμου», υποστηρίζοντας πως υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για τη Ρωσία στην αναζήτηση νέων εταίρων στην Ανατολή.
«Αυτό, κατά τη γνώμη μου, έχει θετικές πτυχές ακόμη και για το πολιτιστικό μοντέλο της Ρωσίας» αναφέρει ο Vernole, τονίζοντας ότι η πολιτική προσέγγισης του Ρώσου ηγέτη με την Κίνα τρομάζει τη Δύση.
«Ο πραγματικός στόχος της ευρωατλαντικής ελίτ είναι μεταξύ άλλων, να εκδιώξει τον Ρώσο πρόεδρο λόγω της πολιτικής προσέγγισης με την Κίνα, η οποία είναι ο κύριος γεωπολιτικός αντίπαλος των Ηνωμένων Πολιτειών», υποστηρίζει ο Vernole, επισημαίνοντας πως η ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων ως εγγύηση ασφάλειας για τη Λευκορωσία, θα την κάνει να «αισθάνεται πιο ασφαλής μετά τις προφανείς απόπειρες έγχρωμης επανάστασης» που οργάνωσαν οι πλησιέστερες γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης