Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Cos (ΕΚΤ): Η νομισματική πολιτική θα εξαρτηθεί από τις εντάσεις στον τραπεζικό τομέα και τον δομικό πληθωρισμό

De Cos (ΕΚΤ): Η νομισματική πολιτική θα εξαρτηθεί από τις εντάσεις στον τραπεζικό τομέα και τον δομικό πληθωρισμό
Ο Ισπανός κεντρικός τραπεζίτης επανέλαβε την ετοιμότητα την ΕΚΤ να δράσει -σε περίπτωση που χρειαστεί- για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι οι εντάσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα αλλά και η πορεία του δομικού πληθωρισμού θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα της ΕΚΤ, όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, εξέφρασε ο Ισπανός κεντρικός τραπεζίτης και αξιωματούχος της ΕΚΤ, Pablo Hernandez de Cos.
«Οι μελλοντικές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής θα εξαρτηθούν από τον τρόπο με τον οποίο αποκρυσταλλώνονται διάφορες πηγές κινδύνων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρατηρήθηκαν πρόσφατα στις χρηματοπιστωτικές αγορές» είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει πως «οι αποφάσεις της νομισματικής πολιτικής θα λαμβάνουν επίσης υπόψη την ένταση της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής».
Αναφερόμενος στις κλυδωνισμούς στον τραπεζικό τομέα, ο de Cos δήλωσε πως «οι εντάσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν προκαλέσει περαιτέρω σύσφιξη των χρηματοπιστωτικών συνθηκών, επηρεάζοντας τις προοπτικές για την οικονομική δραστηριότητα και τον πληθωρισμό».
«"Όλοι αυτοί οι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη στις επόμενες συνεδριάσεις μας» υπογράμμισε ο Ισπανός κεντρικός τραπεζίτης.

Ο πληθωρισμός

Σύμφωνα με τον de Cos, «μεσοπρόθεσμα, ο κύριος κίνδυνος για τον πληθωρισμό προέρχεται από μια επίμονη άνοδο των προσδοκιών για τις τιμές πάνω από τον στόχο μας για τον πληθωρισμό.
Αντιθέτως, η διαδικασία αποπληθωρισμού θα μπορούσε να επιταχυνθεί περαιτέρω, εάν παραταθεί η υψηλή ένταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές»

Νέες διαβεβαιώσεις

Τέλος, ο Ισπανός κεντρικός τραπεζίτης παρείχε νέες διαβεβαιώσεις όσον αγορά την ετοιμότητα της ΕΚΤ για δράση. «Η ΕΚΤ, οι εθνικές αρχές είναι έτοιμες να ενεργήσουν όπως και όταν χρειαστεί για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην ευρωζώνη, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση του στόχου της σταθερότητας των τιμών» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης