Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όλα για όλα από την Ουκρανία – Eπίλεκτες δυνάμεις... για πεζικό στο Bakhmut

Όλα για όλα από την Ουκρανία – Eπίλεκτες δυνάμεις... για πεζικό στο Bakhmut
Στη μάχη του Bakhmut πολεμούν και Ουκρανοί στρατιώτες που εκπαιδεύτηκαν στη Δύση
(upd) Όλα για όλα φαίνεται πως τα παίζει το Κίεβο στη μάχη για να κρατήσει το Bakhmut, καθώς πληροφορίες από Ρώσους αξιωματούχους αναφέρουν πως οι Ουκρανοί στέλνουν σε αυτό το μέτωπο επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις.
«Η διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας αναπτύσσει επίλεκτες στρατιωτικές μονάδες αλλά και στρατιώτες που έχουν εκπαιδευτεί στη Δύση στο μέτωπο του Bakhmut προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει ως απλές δυνάμεις του πεζικού.
Αυτό δείχνει ότι η κατάσταση για τους Ουκρανούς είναι κρίσιμη» υποστήριξε στον ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό Komsomolskaya Pravda ο Andrey Marochko, απόστρατος αντισυνταγματάρχης της λαϊκής πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk.

200 νεκροί καθημερινά

Όπως είπε ο Marochko, εάν πράγματι ισχύει πως οι Ουκρανοί στέλνουν τις επίλεκτες δυνάμεις τους στην «κρεατομηχανή» του Bahkmut, τότε πράγματι βρίσκονται σε δυσχερή θέση.
Κατά τον Marochko, οι απώλειες των Ουκρανών στις μάχες του Bakhmut ανέρχονται σε τουλάχιστον 200 σε ημερήσια βάση.

Ουκρανικός στρατός: Στρατιωτική αναγκαιότητα η υπεράσπιση του Bakhmut

Στρατιωτική αναγκαιότητα χαρακτήρισε την υπεράσπιση του Bakhmut ο Ουκρανός στρατηγός Oleksandr Syrskyi, ο οποίος υποστήριξε πως οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να απωθούν τις σφοδρές επιθέσεις που εξαπολύουν οι Ρώσοι.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ουκρανός στρατηγός μετέβη στην πρώτη γραμμή του μετώπου για να επιλύσει «προβληματικά θέματα που αποτρέπουν την αποτελεσματική εκτέλεση μαχών» και έλαβε «επιχειρησιακές αποφάσεις με στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων μας να απωθούμε και να προκαλούμε ζημιά στον εχθρό».
Περαιτέρω πληροφορίες για το πότε πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Syrskyi δεν δόθηκαν, ωστόσο καθίσταται φανερό πως οι Ουκρανοί θα κάνουν τα πάντα για να υπερασπιστούν το Bakhmut.

Δύσκολη η κατάσταση

«Η πιο εντατική φάση της μάχης για το Bakhmut συνεχίζεται.
Η κατάσταση είναι διαρκώς δύσκολη.
Ο εχθρός υφίσταται σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό αλλά συνεχίζει να πραγματοποιεί επιθέσεις» υποστήριξε ο Ουκρανός στρατηγός, ο οποίος επαίνεσε την αντοχή των ουκρανικών δυνάμεων σε «εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες».
«Η υπεράσπιση του Bakhmut οφείλεται σε στρατιωτική αναγκαιότητα…
Υπολογίζουμε όλες τις δυνατές επιλογές για την εξέλιξη των γεγονότων, και θα ενεργήσει επαρκώς για τη σημερινή κατάσταση» υπογράμμισε ο Syrskyi.

Μάχες μηνών

Σημειώνεται πως οι μάχες για τον έλεγχο του Bakhmut διαρκούν περισσότερο από 9 μήνες.
Αν και οι ΗΠΑ θεωρούν πως η πτώση του Bakhmut δεν πρόκειται να αλλάξει την έκβαση του πολέμου, το Κίεβο θέλει να το υπερασπιστεί με κάθε κόστος λόγω της συμβολικής αξίας που έχει αποκτήσει η πόλη ως αντίσταση στις ρωσικές δυνάμεις.
Από την πλευρά της η Ρωσία υποστηρίζει πως αν καταφέρει να πάρει το Bakhmut, τότε θα καταφέρει να διεισδύσει βαθιά στις αμυντικές γραμμές των Ουκρανών, κάτι που σημαίνει πως θα ανοίξει ο δρόμος για την κατάκτηση όλου του Donetsk.
Εκτιμάται πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει περίπου το 70% του Bakhmut και ότι έχουν αποκλείσει όλες τις οδούς ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων που υπερασπίζονται την πόλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης