Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rebound στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +1,5% - H Deutsche Bank στο +4%

Rebound στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +1,5% - H Deutsche Bank στο +4%
Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σχετικά Άρθρα

(upd) Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το τραπεζικό sell off της Παρασκευής, με την Deutsche Bank να διαπραγματεύεται στο +4%.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 1,5% στις 15.176 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 1% στις 7.483 μονάδες.
Στις 7.101 μονάδες με άνοδο 1,2% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 1,5% στις 26.296 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 1,3% στις 8.919 μονάδες.
Άνοδο έως 0,3% σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια σημειώνει κέρδη 0,9% στις 2.413 μονάδες.
Το φυσικό αέριο διαπραγματεύεται στα 42 ευρώ στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Απριλίου στο +3%.
Ήπια ανάκαμψη καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
To brent ενισχύεται 0,7% στα 75,08 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό +0,7% στα 69,77 δολ. το βαρέλι.
Στην Ασία, οι αγορές κατέγραψαν μεικτά πρόσημα, με τον Asia Dow στο -0,6%, τον δείκτη Nikkei 225 στο Τόκιο με άνοδο 0,3% στις 24.476  μονάδες, τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ -1,3% στις 19.656 μονάδες και τον Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα στις 3.251 μονάδες με πτώση 0,44%.
Στην Κίνα, τα βιομηχανικά κέρδη σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση από τα μέσα του 2020 τους πρώτους δύο μήνες της χρονιάς.
Τα βιομηχανικά κέρδη υποχώρησαν κατά 22,9% σε ετήσια βάση την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, και 4% σε ετήσια βάση.

H μετοχή της Deutsche Bank στις συναλλαγές της Φρανκφούρτης

DB_1.JPG

Γερμανία - Ifo: Απρόσμενη βελτίωση στο επιχειρηματικό κλίμα τον Μάρτιο 2023

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, απρόσμενη βελτίωση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ifo, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης σταθεροποιείται παρά τις πρόσφατες αναταραχές στον τραπεζικό τομέα.
Το ινστιτούτο Ifo δήλωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος αυξήθηκε στο 93,3 από την ένδειξη 91,1 τον Φεβρουάριο.
Δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ των αναλυτών είχε υποδείξει τη μέτρηση του Μαρτίου στο 91,0.
Η αύξηση του επιχειρηματικού κλίματος για πέμπτο συνεχή μήνα οφείλεται κυρίως στις επιχειρηματικές προσδοκίες, ανέφερε το Ifo.
Ο δείκτης προσδοκιών αυξήθηκε στο 91,2 τον Μάρτιο από το αναθεωρημένο 88,4 τον προηγούμενο μήνα, το υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου τουλάχιστον έτους.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank Joerg Kraemer εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αύξηση, αλλά προειδοποίησε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χρειάζονται τουλάχιστον μερικά τρίμηνα για να έχουν αποτέλεσμα, γεγονός που συνηγορεί κατά της οικονομικής ανάκαμψης το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η First Citizens εξαγοράζει τα περιουσιακά στοιχεία της Silicon Valley Bank, με discount 23%

Όσον αφορά την τραπεζική αναταραχή στις ΗΠΑ, η First Citizens Bank & Trust Co θα αγοράσει τις καταθέσεις και τα δάνεια της Silicon Valley Bank, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corporation), γεγονός που ενδεχομένως θα ηρεμήσει τις αγορές μετά τη μεγαλύτερη τραπεζική κατάρρευση των ΗΠΑ από την εποχή της Lehman Brothers.
Η συμφωνία περιλαμβάνει την αγορά περιουσιακών στοιχείων της SVB ύψους περίπου 72 δισ. δολαρίων με discount 16,5 δισ. δολαρίων, ενώ περίπου 90 δισ. δολάρια σε τίτλους και άλλα περιουσιακά στοιχεία θα παραμείνουν "υπό καθεστώς διαχείρισης προς διάθεση από την FDIC".
"Επιπλέον, η FDIC έλαβε δικαιώματα ανατίμησης μετοχών της First Citizens BancShares, με έδρα το Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, με δυνητική αξία έως και 500 εκατ. δολάρια", αναφέρει η FDIC στην ανακοίνωσή της.
Η ρυθμιστική αρχή μετέφερε όλες τις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία της SVB σε μια νέα "τράπεζα-γέφυρα" νωρίτερα αυτό το μήνα σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους καταθέτες της χρεοκοπημένης τράπεζας.
"Τα 17 πρώην υποκαταστήματα της Silicon Valley Bridge Bank, National Association, θα ανοίξουν ως First-Citizens Bank & Trust Company τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023", αναφέρει η ανακοίνωση.
"Οι πελάτες της Silicon Valley Bridge Bank, National Association, θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το σημερινό τους υποκατάστημα μέχρι να λάβουν ειδοποίηση από την First-Citizens Bank & Trust Company ότι έχει ολοκληρωθεί η μετατροπή των συστημάτων ώστε να είναι δυνατή η παροχή τραπεζικών υπηρεσιών πλήρους εξυπηρέτησης σε όλα τα υπόλοιπα υποκαταστήματά της".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης