Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βόρεια Μακεδονία αποφάσισε να στείλει 12 ελικόπτερα Mi – 24 στην Ουκρανία

Η Βόρεια Μακεδονία αποφάσισε να στείλει 12 ελικόπτερα Mi – 24 στην Ουκρανία
H απόφαση δεν θα επηρεάσει τη μαχητική ετοιμότητα του στρατού της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας της χώρας
Πρόταση για την αποστολή 12 επιθετικών ελικοπτέρων Mi-24 στην Ουκρανία θα υποβληθεί προς έγκριση κατά την επόμενη συνεδρίαση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας της χώρας Slavjanka Petrovska στις 25 Μαρτίου, σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης Nezavisen.
Η Petrovska είπε ότι η απόφαση δεν θα επηρεάσει τη μαχητική ετοιμότητα του στρατού της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς «ο εξοπλισμός βρίσκεται ήδη στο τέλος της χρήσης του, σύμφωνα με τα σχέδια εκσυγχρονισμού μας», όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.
«Όλος ο εξοπλισμός που έχει δοθεί μέχρι στιγμής έχει να κάνει με το αίτημα των ουκρανικών αρχών, οι οποίες μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν, αλλά και να τον συντηρήσουν», πρόσθεσε η υπουργός.
Η υπουργός αποκάλυψε ότι η Βόρεια Μακεδονία, η οποία έγινε πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ το 2020, θα αγοράσει οκτώ νέα δυτικής κατασκευής ελικόπτερα για να αντικαταστήσει τα Mi-24.
Ο στρατός της Βόρειας Μακεδονίας παρέλαβε τα ελικόπτερα Mi-24 από την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με την μαχητική ομάδα του Αλβανικού Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού το 2001.
Δέκα από τα ελικόπτερα είναι της έκδοσης Mi-24V που μπορούν να οπλιστούν με κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους 9M114 Shturm εκτός από μη κατευθυνόμενους πυραύλους, βόμβες και πολυβόλα.
Τα άλλα δύο είναι της έκδοσης αναγνώρισης και παρατήρησης πυροβολικού Mi-24K.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης