Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μητέρα έκανε τον γιο της... λίπασμα για τις γλάστρες! Τι είναι η οικολογική «πράσινη ταφή»

Μητέρα έκανε τον γιο της... λίπασμα για τις γλάστρες! Τι είναι η οικολογική «πράσινη ταφή»
Κατόπιν δικής του επιθυμίας μια μητέρα κομποστοποίησε την σορό του γιου της!
Όσο απίστευτο ή αποκρουστικό κι αν φαντάζει μια μητέρα ακολουθώντας την τελευταία επιθυμία του γιου της, μετέτρεψε την σορό του σε... λίπασμα!
Πριν πεθάνει ο γιος μιας Αμερικανής, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύπτουν NYP και Daily Mail, άφησε ως επιθυμία να τον αποχαιρετήσουν οι οικείοι του με μια «πράσινη κηδεία».
Ο νεκρός, υπέρμαχος της σωτηρίας του περιβάλλοντος, ήθελε το σώμα του να μετατραπεί σε κάτι χρήσιμο, όπως το... λίπασμα και, ακολούθως, το χώμα να δοθεί στην οικογένεια του για να το χρησιμοποιήσει όπως επιθυμεί.
2_87.JPG
Την διαδικασία ανέλαβε το γραφείο κηδειών Return Home Terramation που ειδικεύεται στην κομποστοποίηση νεκρών και ανάρτησε σχετικό βίντεο στο TikTok, όπου δείχνει καρέ – καρέ πως έγινε η τελετή: την μητέρα να τοποθετεί λουλούδια στο κουτί κομποστοποίησης, να ρίχνει μια τούφα από τα μαλλιά ενός συγγενούς στο κουτί σε ένδειξη θλίψης και σεβασμού και ακολούθως να ρίχνεται υλικό που θα συμβάλλει στην μετατροπή της σορού σε λίπασμα (κομποστοποίηση).
Το βίντεο με τον τίτλο «Όταν ο μονάκριβος γιος σου πεθαίνει και πραγματοποιείς την επιθυμία του να γίνει λίπασμα», έγινε viral, ξεπερνώντας μέχρι στιγμής τις 52 εκατομμύρια προβολές.
1_109.JPG
Τι είναι η οικολογική «πράσινη κηδεία»

Η εργαζόμενη στο γραφείο τελετών Breanna Smith εξήγησε ότι κατά την «πράσινη κηδεία» η σόρος τοποθετείται σε «ειδικό φέρετρο» με υλικά τα οποία βοηθούν στη γρήγορη αποσύνθεση.
Με αυτό τον τρόπο, μετατρέπεται σε λίπασμα σε βάθος 3 μηνών περίπου και στη συνέχεια αποστέλλεται στην οικογένεια του.
«Είναι πραγματικά πολύ απλό .
Φορτώνουμε ένα άδειο δοχείο με ένα μείγμα οργανικών υλικών που συνδυάζονται για να επιταχύνουν τη διάσπαση του ανθρώπινου σώματος.
Κατά τη διάρκεια των 60-90 ημερών, παρακολουθούμε συνεχώς τη ροή οξυγόνου, τη θερμοκρασία και το επίπεδο υγρασίας μέσα στις λάρνακες, ώστε να κάνουμε προσαρμογές όπως απαιτείται για να διασφαλίσουμε μια απροβλημάτιστη κομποστοποίηση», όπως είπε στην DailyMail.
3_61.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης