Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τυνησία: Νέο ναυάγιο μεταναστών με τουλάχιστον 19 νεκρούς στα ανοικτά της χώρας – Πέντε διασώσεις

Τυνησία: Νέο ναυάγιο μεταναστών με τουλάχιστον 19 νεκρούς στα ανοικτά της χώρας – Πέντε διασώσεις
Το λιμενικό της Τυνησίας διέσωσε στα ανοικτά των ακτών της Mahdia πέντε ανθρώπους που βρίσκονταν σε σκάφος που είχε αποπλεύσει από τη Sfax
Νεκροί είναι τουλάχιστον 19 μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε στα ανοικτά της Τυνησίας, όπως ανακοίνωσε οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το λιμενικό της Τυνησίας διέσωσε στα ανοικτά των ακτών της Mahdia πέντε ανθρώπους που βρίσκονταν σε σκάφος, το οποίο είχε αποπλεύσει από τη Sfax, όπως δήλωσε ο Romdhane Ben Amor στέλεχος του Forum for Social and Economic Rights (FTDES).
Σημειώνεται ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αναχωρήσεις πλοιαρίων μεταναστών με προορισμό την Ιταλία και μάλιστα, τις τελευταίες 4 ημέρες πέντε σκάφη που μετέφεραν μετανάστες έχουν βυθιστεί στα ανοικτά της πόλης Sfax στη βόρεια Τυνησία, οδηγώντας στον θάνατο 9 άτομα, ενώ 67 αγνοούνται.
Το Λιμενικό «φρέναρε» τις τελευταίες τέσσερις ημέρες περίπου 80 σκάφη που είχαν προορισμό την Ιταλία και έχει συλλάβει πάνω από 3.000 μετανάστες, κυρίως από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.
Οι ακτές κοντά στην πόλη Sfax το τελευταίο διάστημα αποτελούν σημείο αναχώρησης για πολλούς μετανάστες από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή που φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις και την φτώχεια, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, τουλάχιστον 12.000 μετανάστες που έφτασαν στην Ιταλία αναχώρησαν από την Τυνησία το 2023, σε σχέση με 1.300 την ίδια περίοδο πέρυσι, αν και μέχρι πρότινος η Λιβύη ήταν η βασική χώρα αναχώρησης των μεταναστών από την Αφρική.
Το πρώτο τρίμηνο του 2023, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του FTDES, το λιμενικό της Τυνησίας εμπόδισε πάνω από 14.000 μετανάστες να αναχωρήσουν από τη χώρα, έναντι 2.900 την ίδια περίοδο πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης