Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαλεί ο Biden περί επίθεσης σε μέλος του ΝΑΤΟ – Οι ρώσοι προελαύνουν προς Kharkiv - Zelensky: Η Ουκρανία δεν μπορεί να αντεπιτεθεί

Προκαλεί ο Biden περί επίθεσης σε μέλος του ΝΑΤΟ – Οι ρώσοι προελαύνουν προς Kharkiv - Zelensky: Η Ουκρανία δεν μπορεί να αντεπιτεθεί
Η κινητήριος δύναμη πίσω από την κλιμάκωση είναι οι Αμερικανοί που ρίχνουν μονίμως λάδι στην φωτιά και προετοιμάζουν τους Ουκρανούς για αντεπίθεση.
(upd 10) Ο πόλεμος στην Ουκρανία…οδεύει προς επικίνδυνη κλιμάκωση, παρά το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας που παραμένει στο τραπέζι (οι ΗΠΑ το υποτιμούν, η Ισπανία το βλέπει θετικά)… δεν υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης.
Η κινητήριος δύναμη πίσω από την κλιμάκωση είναι οι Αμερικανοί που ρίχνουν μονίμως λάδι στην φωτιά και προετοιμάζουν τους Ουκρανούς για αντεπίθεση.
Ο Biden σε μια προσπάθεια να επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές του 2024, σκόπιμα θα συντηρήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία ανεξαρτήτως εάν έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί έως τώρα 280.000 Ουκρανοί στρατιώτες και πολίτες.
Οι ΗΠΑ έχουν σχεδιάσει την αντεπίθεση… χρησιμοποιώντας τα θύματα τους Ουκρανούς που νομίζουν ότι μάχονται για την Ουκρανία ενώ άθελα τους παίζουν το βρώμικο παιχνίδι των ΗΠΑ.
Ωστόσο ο Ουκρανός Πρόεδρος αναφέρει ότι η Ουκρανία ακόμη δεν μπορεί να αντεπιτεθεί γιατί δεν διαθέτει τον απαραίτητο στρατιωτικό εξοπλισμό.
Μάλιστα με βάση τους Wagner οι Ουκρανοί έχουν ετοιμάσει εφεδρεία 200.000 στρατιωτών και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή του Bakhmut έχουν συγκεντρώσει 80.000 στρατιώτες.
Το Bakhmut ελέγχεται σχεδόν κατά 75% από τους ρώσους αλλά οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι δεν θα παραδώσουν το Bakhmut ετοιμάζουν αντεπίθεση…
Μόνο σε 24 ώρες οι Ρώσοι σκότωσαν περισσότερους από 155 Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή του Donetsk. σύμφωνα με τη Μόσχα.

Biden: Η επίθεση σε ένα μέλος του ΝΑΤΟ είναι επίθεση σε όλους

«Μια επίθεση εναντίον ενός είναι επίθεση εναντίον όλων» ανέφερε ο αμερικανός Πρόεδρος Biden επιβεβαιώνοντας την δέσμευση για αμοιβαία υπεράσπιση των χωρών του ΝΑΤΟ, ενώ μιλούσε για την ουκρανική σύγκρουση στο κοινοβούλιο του Καναδά
«Θα διατηρήσουμε την πίεση στον Putin με τις κυρώσεις και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια στην Ουκρανία»

Zelensky: Δεν μπορούμε ακόμη να αντεπιτεθούμε

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky παραδέχτηκε ότι ο στρατός της χώρας του δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να εξαπολύσει αντεπίθεση στα ανατολικά, λόγω της έλλειψης των απαραίτητων όπλων, σύμφωνα με τη συνέντευξή του στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Ιαπωνίας, Yomiuri Shimbun.
"Δεν μπορούμε να το εξαπολύσουμε αντεπίθεση ακόμα.
Χωρίς άρματα μάχης, πυροβολικό και αμερικανικούς εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών HIMARS, δεν μπορούμε να στείλουμε τους γενναίους στρατιώτες μας στην πρώτη γραμμή.
Επεσήμανε επίσης τη σοβαρή έλλειψη πυρομαχικών, τονίζοντας ότι η Ουκρανία αναμένει επί του παρόντος παραδόσεις από την Δύση.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, ο Zelensky δήλωσε ότι «δεν έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις».
Επιπλέον, είπε ότι ήταν δύσπιστος για το προτεινόμενο ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας.
«Δεν έχουμε λάβει καμία πρόταση μεσολάβησης ή οργάνωσης διαπραγματεύσεων από την Κίνα», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι είχε ενημερώσει την Κίνα μέσω της διπλωματικής οδού για την ετοιμότητά του να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο.

Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν αντεπίθεση στο Bakhmut

Από τον Bakhmut «δεν υποχωρούμε».
Αυτό επανέλαβε ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Zelensky, εξηγώντας ότι «υπάρχουν αρκετά έντονες μάχες προς όλες τις κατευθύνσεις, την ίδια στιγμή που εκτελούμε μια σημαντική αποστολή να αποδυναμώσουμε τον ρωσικό στρατό. Αλλά συγκεντρώνουμε επίσης τους πόρους μας και ολοκληρώνουμε νέες ταξιαρχίες για την αντεπίθεση».
«Ναι, μελετώνται πιθανά σενάρια που προβλέπει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, για τα οποία προφανώς δεν μπορούμε να δώσουμε λεπτομέρειες, αλλά υπάρχουν.
Και προετοιμαζόμαστε με δύο τρόπους: από τη μια αμυνόμαστε και από την άλλη προετοιμαζόμαστε για την αντεπίθεση».

Οι ρώσοι βομβαρδίζουν το Chernihiv

Ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν την περιοχή Chernihiv της Ουκρανίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν βλήματα 120 χιλιοστών…
Οι επιθέσεις στο Chernihiv δείχνουν ότι οι ρώσοι προσπαθούν να αποδιοργανώσουν τον Ουκρανικό στρατό…

Στην περιοχή Kharkiv που εγκατέλειψαν οι ρώσοι… κατάφεραν με τις αντεπιθέσεις να πάρουν πίσω 29 οικισμούς

Ο ρωσικός στρατός ελέγχει περίπου 29 οικισμούς στην περιοχή του Kharkiv.
«Αυτή τη στιγμή, περίπου 29 οικισμοί βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.
Η διοίκησή μας μεταφέρει τακτικά ανθρωπιστική βοήθεια εκεί, πηγαίνοντας προσωπικά στα μέρη εάν είναι δυνατόν. Αλλά, δυστυχώς, λόγω των τακτικών βομβαρδισμών, δεν είναι δυνατή η επίσκεψη σε όλους τους οικισμούς» αναφέρει ρώσος αξιωματούχος.
Στις 10 Σεπτεμβρίου 2022, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την απόσυρση των στρατευμάτων που σταθμεύουν στις περιοχές Balakleya και Izyum της περιοχής Kharkiv για να εντείνουν τις προσπάθειες στο Donbass.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την κατάληψη του Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στην περιοχή Bakhmut και έχουν σημειώσει κέρδη μέσα και γύρω από την πόλη.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 24 Μαρτίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει προς τον αυτοκινητόδρομο T0504 Kostyantynivka - Chasiv Ya r- Bakhmut, νότια του Ivanivske, περίπου 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου επιβεβαιώνει επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει δυτικά του Zalizianske (11 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut) και εντός του ίδιου του βόρειου Bakhmut.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων, συνταγματάρχης Serhiy Cherevaty, σημείωσε στις 24 Μαρτίου ότι οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις (VDV) και άλλες απροσδιόριστες συμβατικές ρωσικές δυνάμεις ενισχύουν την ομάδα Wagner γύρω από το Bakhmut.
Ο Cherevaty ανέφερε ότι υπήρξαν 32 συγκρούσεις μάχης στην περιοχή Bakhmut εσχάτως.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πολεμούν βορειοδυτικά του Bakhmut στις περιοχές Orikhovo - Vasylivka και Bohdanivka και ότι οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το Ivanivske δυτικά του Bakhmut.
Οι μονάδες Wagner κινούνται μέσω του εργοστασίου AZOM στο βόρειο Bakhmut και προχωρούν σε αστικούς τομείς της πόλης.
Οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται επίσης να έχουν ανακαταλάβει ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου E40 Bakhmut - Slovyansk βόρεια του Bakhmut, όπως υποδεικνύεται από γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 24 Μαρτίου.
Τα ουκρανικά στρατεύματα απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις στο ίδιο το Bakhmut, βορειοδυτικά του Bakhmut κοντά στο Orikhovo-Vasylivka (11 χλμ βορειοδυτικά) και Bohdanivka (6 χλμ βορειοδυτικά), δυτικά του Bakhmut κοντά στο Ivanivske (5 χλμ δυτικά) και νοτιοδυτικά του Bakhmut κοντά στο Stupochky (11 χλμ νοτιοδυτικά) και στο Predtechyne (14 χλμ νοτιοδυτικά).

Εδαφικά κέρδη για τους ρώσους στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στην περιοχή της πόλης Avdiivka στο Donetsk στις 24 Μαρτίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις προς την ίδια την Avdiivka. στην περιοχή Avdiivka κοντά στο Keramik (12 χλμ βόρεια της Avdiivka), Stepove (7 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka), Severne (5 χλμ δυτικά της Avdiivka), Novokalynove (12 χλμ βόρεια της Avdiivka) και Novobakhmutivka (12 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka). στα βορειοδυτικά προάστια της πόλης του Donetsk κοντά στο Pervomaiske.
Μονάδες της 132ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων του 1ου Σώματος Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) προχώρησαν δυτικά της Novobakhmutivka και προς το Novokalynove.
Ρωσικές πηγές συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν προς την ίδια την Avdiivka και πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο στο να περικυκλώσουν.
Δημοσιεύτηκαν πλάνα από διάφορα στοιχεία του Σώματος Στρατού του Donetsk, συμπεριλαμβανομένης της 14ης ταξιαρχίας πυροβολικού «Kalmius» και της 5ης ταξιαρχίας, που επιχειρούν κοντά στην Avdiivka και τη Marinka.

Ρωσικά ελικόπτερα κατέστρεψαν Ουκρανικούς στόχους

Ρωσικά ελικόπτερα Mi-35 και Mi-24 έπληξαν κρίσιμους στόχους της Ουκρανίας που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια αναγνώρισης από drones Orlan-30 στην κατεύθυνση Krasnoliman.
«Στην κατεύθυνση Krasnolimansky, τα πληρώματα των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων αναγνώρισης Orlan-30 της ομάδας στρατευμάτων Κέντρου αποκάλυψαν κρίσιμους εχθρικούς στόχους.
Αφού έλαβαν τα στοιχεία πληροφοριών, τα πληρώματα των ελικοπτέρων Mi-35 και Mi-24 χρησιμοποίησαν κατευθυνόμενους πυραύλους και κατέστρεψαν τους στόχους.
Το Mi-24 (σύμφωνα με την κωδικοποίηση του ΝΑΤΟ - Hind) είναι ένα ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων που αναπτύχθηκε από την OKB M. L. Mil (τώρα το Εθνικό Κέντρο Μηχανικής Ελικοπτέρων με το όνομα M. L. Mil και N. I. Kamov, μέρος της εταιρείας Russian Helicopters ).
Ανεπίσημο όνομα – «Crocodile».
Ο τυπικός οπλισμός Mi-24 περιλαμβάνει τον αυτόματο εκτοξευτή χειροβομβίδων AGS-17 Plamya, πυροβόλα GSh-23L, ρουκέτες μη κατευθυνόμενων αεροσκαφών και πολυβόλα Yakb-12.7 και GShG-7.62.

Το επιθετικό ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων Mi-35 είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του Mi-24 και έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει τεθωρακισμένα οχήματα, εχθρικό ανθρώπινο δυναμικό, υποστήριξη πυρών για μηχανοκίνητα τυφέκια και μονάδες αρμάτων μάχης, στρατεύματα προσγείωσης και εκκένωση τραυματιών.
Το ελικόπτερο είναι ικανό να επιταχύνει έως και 310 km/h.
Διαθέτει αντιαρματικπούς πυραύλους Shturm-V, πυροβόλα 23 χιλιοστών, ακαθοδηγούμενοι και κατευθυνόμενοι πύραυλοι, πολυβόλα διαφόρων διαμετρημάτων, βόμβες

Στο Bakhmut 10.000 άμαχοι στα όρια της επιβίωσης

Οι περίπου 10.000 άμαχοι στο Bakhmut, πολλοί από τους οποίους ηλικιωμένοι ή με αναπηρίες, «ζουν σε τρομερές συνθήκες, περνώντας σχεδόν ολόκληρες μέρες με έντονους βομβαρδισμούς σε καταφύγια.
Οι άνθρωποι βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης και της αντοχής τους» ανέφερε ο Umar Khan της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC).

Πολωνία: Πυρομαχικά για Ουκρανία

Η πολωνική εταιρεία κατασκευής πυρομαχικών Dezamet θα αυξήσει σημαντικά την παραγωγή της για να προμηθεύσει την Ουκρανία με τα επειγόντως αναγκαία πυρομαχικά που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki έκανε την ανακοίνωση στον ραδιοφωνικό σταθμό RMF το Σάββατο 25 μαρτίου 2023 λίγο πριν από την επίσκεψη του Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Thierry Breton, που αναμένεται τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023.
«Θέλουμε να πολλαπλασιάσουμε την παραγωγή το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Morawiecki.
Για τον σκοπό αυτό, θα τεθούν σε λειτουργία νέες γραμμές παραγωγής.
Η Dezamet είναι θυγατρική της κρατικής αμυντικής εταιρείας Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) και παράγει πυρομαχικά για πυροβολικό, όλμους και εκτοξευτές χειροβομβίδων.

Κινέζος εμπειρογνώμονας: Η ειρήνη στην Ουκρανία εξαρτάται από τις ΗΠΑ

Η ειρήνη στην Ουκρανία εξαρτάται από τις ΗΠΑ που καθορίζουν τις παραμέτρους μάχης της Ουκρανίας ανέφερε Κινέζος εμπειρογνώμονας
Ταυτόχρονα, η πολιτική διευθέτηση της κρίσης θα απαιτούσε προσπάθειες εκ μέρους πολλών πλευρών, επισημαίνει ο Διευθυντής του ερευνητικού γραφείου της Ουκρανίας στο Ινστιτούτο Σπουδών Ρωσικής, Ανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών.
Η πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης απαιτεί προσπάθειες από την πλευρά πολλών χωρών, ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οι μαχητικές δυνατότητες των Ουκρανών εξαρτώνται από τη στρατιωτική βοήθεια της Δύσης, δήλωσε ο Zhao Huirong, Διευθυντής του Ουκρανικού Ερευνητικού Γραφείου στο Ινστιτούτο Ρωσικής, Ανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ευρώπης.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ρωσία, ο Κινέζος ηγέτης και ο Ρώσος πρόεδρος Putin αντάλλαξαν απόψεις για το ουκρανικό ζήτημα και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε κοινό συμπέρασμα».
Ο Ρώσος ηγέτης εξήρε τη στάση της Κίνας ως προς την επίλυση του προβλήματος και διαβεβαίωσε ότι είναι ανοιχτός στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
«Αυτό ήταν ένα θετικό μήνυμα στο πλαίσιο της πολιτικής διευθέτησης της κρίσης στην Ουκρανία», υπογράμμισε ο Zhao Huirong.

«Φυσικά, η πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης θα απαιτούσε προσπάθειες εκ μέρους πολλών πλευρών, ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών, επειδή η Ουκρανία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων τους για την μαχητική της αποτελεσματικότητα».
«Μόνο με την έναρξη ειρηνικών διαπραγματεύσεων και τον τερματισμό της σύγκρουσης μπορεί να αποτραπεί μια μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή», πρόσθεσε Zhao Huirong.

Ρωσία επικρίνει την Σλοβακία: Η επανεξαγωγή Mig-29 στην Ουκρανία παραβιάζει συμφωνίες

Η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών Mig-29 από τη Σλοβακία στην Ουκρανία αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Σλοβακίας» σχετικά με την επανεξαγωγή ρωσικού οπλισμού.
Αυτό δήλωσε η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας.
Η προμήθεια αεροσκαφών στην Ουκρανία είναι «μια εχθρική ενέργεια που αποσκοπεί στην καταστροφή των διμερών σχέσεων» με την Ρωσία.

Ο ΟΗΕ καταγράφει συνοπτικές δολοφονίες αιχμαλώτων πολέμου από Ρωσία και Ουκρανία

Οι παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν τεκμηριώσει δεκάδες συνοπτικές δολοφονίες Ουκρανών και Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου, καθώς και τη χρήση βασανιστηρίων και άλλες καταχρήσεις που θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου.
Αυτό αποκαλύπτεται από μια νέα έκθεση του ΟΗΕ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που δημοσιεύεται μαζί με μια ενημέρωση για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η έκθεση βασίζεται σε συνεντεύξεις με περίπου 400 αιχμαλώτους πολέμου, οι μισοί από τους οποίους ήταν Ουκρανοί και οι άλλοι μισοί Ρώσοι αιχμάλωτοι.

Η Ουκρανία επικρίνει τον ΟΗΕ

Ο Ουκρανός Διαμεσολαβητής, Lubinets, δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τα συμπεράσματα της αποστολής του ΟΗΕ στην Ουκρανία σύμφωνα με τα οποία οι Ουκρανικές δυνάμεις είναι υπεύθυνες για τις συνοπτικές εκτελέσεις Ρώσων κρατουμένων.
«Θα ήθελα να μάθω τα γεγονότα και τα αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα στα οποία βασίζονται τα συμπεράσματα της αποστολής σχετικά με υποτιθέμενες παραβιάσεις από την ουκρανική πλευρά».

Τα ρωσικά τανκ T-90M είναι ανώτερα από Leopard 2, Challenger 2, Abrams

Το κύριο άρμα μάχης της Ρωσίας T-90M «Proryv 3» ξεπερνά τα γερμανικής κατασκευής Leopard 2, βρετανικής κατασκευής Challenger 2 και άρματα μάχης Abrams από τα χαρακτηριστικά απόδοσης του, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Medvedev.

«Παράγουμε αξιόλογους τύπους οπλικών συστημάτων.
Οι επωνυμίες είναι γνωστές και μπορώ να αναφέρω μόνο αρκετές από αυτές.
Είναι προφανές ότι, ας πούμε, το T-90M «Proryv» είναι το νεότερο άρμα μας.
Αλλά, κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι το καλύτερο τανκ στον κόσμο. Στον κόσμο!
Είναι, αναμφίβολα, ανώτερο από το Leopard, το Challenger ή το Abrams, ειδικά όσον αφορά τα χαρακτηριστικά απόδοσης και τη μάζα του».

Τα άρματα μάχης T-90M έχουν ήδη δει δράση κατά τη διάρκεια της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Οι δυνάμεις της Ουκρανίας πρόκειται να παραλάβουν δεκάδες άρματα μάχης Leopard 2, Challenger 2 και Abrams τις επόμενες εβδομάδες.
Τα κύρια άρματα μάχης δυτικής κατασκευής αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά T-90M αυτή την άνοιξη σε μια πολυαναμενόμενη επίθεση από τις δυνάμεις των Ουκρανών.

Το T-90M, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017, είναι μια βαριά αναβαθμισμένη έκδοση του T-90.
Το άρμα διαθέτει έναν εκσυγχρονισμένο πυργίσκο με το νέο προηγμένο σύστημα ελέγχου πυρός Kalina και το νέο σκοπευτικό του Irbis-K.
Ο πυργίσκος είναι επίσης εξοπλισμένος με τέσσερις βιντεοκάμερες που παρέχουν θέα 360° του περιβάλλοντος στον κυβερνήτη.
Το τανκ είναι οπλισμένο με ένα αναβαθμισμένο πυροβόλο λείας οπής 2A46M-5 125 mm με ομοαξονικό πολυβόλο PKMT 7,62 mm καθώς και με τον απομακρυσμένο σταθμό όπλων UDP T05BV-1 με πολυβόλο Kord 12,7 mm.

Διαθέτει επίσης έναν αναβαθμισμένο αυτόματο φορτωτή AZ-185M2, ο οποίος μπορεί να φορτωθεί με τα μεγαλύτερα και πιο αποτελεσματικά βλήματα διάτρησης θωράκισης Svinets-1 και Svinets-2.
Τα πλαϊνά και το πίσω μέρος του κύτους και του πυργίσκου T-90M καλύπτονται πλήρως με εκρηκτικά τεθωρακισμένης νέας γενιάς Relikt.
Η Relikt χρησιμοποιεί μια εντελώς νέα σύνθεση εκρηκτικών για την επίτευξη δυναμικής προστασίας.
Σε αντίθεση με τα παλαιότερα συστήματα, λειτουργεί εξίσου αξιόπιστα έναντι πυραύλων χαμηλής και υψηλής ταχύτητας, διπλασιάζοντας την προστασία έναντι μορφοποιημένων γομώσεων και αυξάνοντας την προστασία κατά 50% κατά των κατευθυνόμενων πυραύλων.
Διαθέτει νέο κινητήρα V-92S2F 1130 ίππων σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
Είναι επίσης εξοπλισμένο με ενισχυμένο σύστημα περιβαλλοντικού ελέγχου και συστήματα δορυφορικής πλοήγησης GLONASS.

Η εταιρεία Uralvagonzavod αυτή τη στιγμή παράγει μαζικά το T-90M για τον ρωσικό στρατό.
Η Ρωσία έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του τανκ, το οποίο όντως αποδείχθηκε στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία πολύ αποτελεσματικό.

Dmitry Medvedev: Το 2023 θα είναι εξαιρετική χρονιά για τη Ρωσία σε κάθε τομέα 

«Πιστεύω ότι το 2023 θα είναι μια ετερογενής χρονιά, δραματική, αλλά, από την άλλη πλευρά, θα μας επιτρέψει να απαντήσουμε στις πιο δύσκολες ερωτήσεις.
Θα αποκαλύψει τον αληθινό ηρωισμό του λαού μας...
Το 2023 θα αποδειχθεί μια καλή, ως εξαιρετική και ευτυχισμένη χρονιά για τη χώρα μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος, Dmitry Medvedev. .
Kharkiv_Battle_Map_Draft_March_242023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_March_242023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_March_242023.png


Zaporizhia_Battle_Map_Draft_March_242023.png

Το ρωσικό άρμα μάχης T-90M
2-37.jpg

Το ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο Mi-35
80396119_2523434357899305_5172501544901279744_o.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης