Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Bullard (Fed) ζητά… νέες αυξήσεις επιτοκίων, στο εύρος μεταξύ 5,5% και 5,75% το 2023

ΗΠΑ: Ο Bullard (Fed) ζητά… νέες αυξήσεις επιτοκίων, στο εύρος μεταξύ 5,5% και 5,75% το 2023
Ο Bullard ζητά… νέες αυξήσεις επιτοκίων
Σχετικά Άρθρα
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια εντός του τρέχοντος έτους, εκτιμά ο πρόεδρος της Fed του St. Louis, Τζέιμς Μπούλαρντ.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Reuters, τα επιτόκια θα χρειαστεί να αυξηθούν σε ένα εύρος μεταξύ 5,5% και 5,75% φέτος, "ως αντίδραση στα ισχυρά οικονομικά νέα και επίσης υπό την προϋπόθεση ότι η χρηματοπιστωτική πίεση θα υποχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες και μήνες".
Υπενθυμίζεται πως η Federal Reserve προχώρησε στις 22/3 σε νέα αύξηση επιτοκίων, συνεχίζοντας, αν και με επιφύλαξη λόγω της τραπεζικής κρίσης στις ΗΠΑ, το έργο της νομισματικής σύσφιξης.
Ειδικότερα, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς ψήφισε την ενίσχυση του επιτοκίου δανεισμού κατά 0,25%, φέρνοντας το μέγιστο επιτόκιο σε ένα στοχευμένο εύρος μεταξύ 4,75% και 5% - στα υψηλότερα επίπεδα από το 2006.
Η αύξηση ήλθε έπειτα τέσσερις αυξήσεις κατά 0,75%, μια κατά 0,5% και μία κατά 0,25%, που σηματοδοτούν τις πιο επιθετικές κινήσεις πολιτικής από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης