Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Lagarde διαβεβαιώνει τους ηγέτες της ΕΕ: Ισχυρές οι τράπεζες, έτοιμη να παρέμβει η ΕΚΤ

Η Lagarde διαβεβαιώνει τους ηγέτες της ΕΕ: Ισχυρές οι τράπεζες, έτοιμη να παρέμβει η ΕΚΤ
Η Lagarde τόνισε ότι είναι καιρός να ολοκληρωθούν τα σχέδια για μια τραπεζική ένωση
Σχετικά Άρθρα
Ο τραπεζικός τομέας της ευρωζώνης είναι ισχυρός παρά τη συνεχιζόμενη αναταραχή στις αγορές, διαβεβαίωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα.
Η Lagarde τόνισε ότι ο τραπεζικός τομέας άντεξε λόγω του ισχυρού ρυθμιστικού καθεστώτος και τώρα είναι καιρός να ολοκληρωθούν τα σχέδια για μια τραπεζική ένωση.
Είπε επίσης ότι δεν υπάρχει αντιστάθμισμα μεταξύ της σταθερότητας των τιμών και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, λέγοντας ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει αποφασισμένη να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2%, ανέφεραν πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.
Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και η επείγουσα διάσωση της Credit Suisse το περασμένο Σαββατοκύριακο έχει ταρακουνήσει τους επενδυτές και οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν την Παρασκευή, με την Deutsche Bank να σημειώνει βουτιά έως και 15%.
Ο πρόεδρος της Bundesbank Joachim Nagel δήλωσε επίσης την Παρασκευή ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι έτοιμοι σε περίπτωση που η αναταραχή αναζωπυρωθεί περαιτέρω, ενώ εξήρε την πρόοδο των ρυθμιστικών αρχών από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
"Οι κεντρικές τράπεζες δεν φημίζονται για την κερδοσκοπία, αλλά τις τελευταίες δύο εβδομάδες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με δύο ιδιότυπα γεγονότα", δήλωσε ο κ. Νάγκελ την Παρασκευή στο Εδιμβούργο. "Αυτό που είδα είναι ότι τα γεγονότα αυτά επιλύονται από τις αρμόδιες αρχές".
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Lagarde δήλωσε ότι όλες οι τράπεζες θα πρέπει να ακολουθήσουν τους αυστηρούς κανόνες ρευστότητας που επιβλήθηκαν μετά το 2008. Είπε στους Ευρωπαίους νομοθέτες ότι 2.200 τράπεζες στην ΕΕ τηρούν τον λεγόμενο δείκτη κάλυψης ρευστότητας, σε σύγκριση με μόλις 14 τράπεζες των ΗΠΑ.

www.bankinngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης