Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο ναδίρ οι σχέσεις Ρωσίας με ΗΠΑ, ΕΕ – Lavrov: Νομικά δεσμευτική όποια τυχόν συμφωνία

Στο ναδίρ οι σχέσεις Ρωσίας με ΗΠΑ, ΕΕ – Lavrov: Νομικά δεσμευτική όποια τυχόν συμφωνία
Πρέπει να προβλέπεται ένας σαφής μηχανισμός παρακολούθησης της εφαρμογής της είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
Στο χαμηλότερο τους σημείο είναι οι σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και την ΕΕ υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, ο οποίος υπογράμμισε πως οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία θα πρέπει να είναι νομικά δεσμευτική και να παρακολουθείται από ένα σαφή μηχανισμό ως προς την εφαρμογή της.
Σε δηλώσεις του στο περιοδικό Scout ο Lavrov υποστήριξε πως οι σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και την ΕΕ είναι στο χειρότερο σημείο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Θέλουν να μας νικήσουν

«Μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η «ιστορική» Δύση εξαπέλυσε έναν ολοκληρωτικό, υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας.
Ο στόχος τους είναι να μας νικήσουν στο πεδίο της μάχης, να καταστρέψουν τη ρωσική οικονομία και να υποσκάψουν την εσωτερική πολιτική σταθερότητα» υπογράμμισε ο Lavrov.

Έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα μας

«Έχουμε βγάλει τα κατάλληλα συμπεράσματα.
Δεν θα υπάρξει άλλο «business as usual» με τέτοιους αδίστακτους «εργολάβους».
Δεν σκοπεύουμε να χτυπήσουμε κλειστή πόρτα, πόσο μάλλον να κάνουμε μονομερείς παραχωρήσεις.
Εάν η Δύση συνέλθει και προσφερθεί να επαναλάβει τις επαφές, θα δούμε τι ακριβώς διακυβεύεται και θα αποφασίσουμε με βάση τα ρωσικά συμφέροντα» υπογράμμισε ο Lavrov.

Δεν θα εγκαταλείψουν τη ρωσοφοβία τους

Ο Lavrov απέκλεισε το σενάριο η Δύση να εγκαταλείψει στο άμεσο μέλλον τη ρωσοφοβική πολιτική της.
«Εάν η Δύση αποφασίσει να εγκαταλείψει την τρέχουσα ρωσοφοβική πολιτική της και επιλέξει μια ισότιμη συνεργασία με τη Ρωσία, αυτή θα ωφελούνταν κυρίως.
Αλλά είμαστε ρεαλιστές και ξέρουμε ότι αυτό το σενάριο είναι απίθανο στο άμεσο μέλλον» υπογράμμισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες πρέπει να εργαστούν πολύ σκληρά για να μπορέσουν να κερδίσουν και πάλι την εμπιστοσύνη της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης