Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Δοκιμή υποβρύχιου drone… για πυρηνική επίθεση – Ραδιενεργό τσουνάμι

Β. Κορέα: Δοκιμή υποβρύχιου drone… για πυρηνική επίθεση – Ραδιενεργό τσουνάμι
Το υποβρύχιο drone έχει την ικανότητα να προκαλέσει «ραδιενεργό τσουνάμι μεγάλης κλίμακας» και να καταστρέψει εχθρικά πλοία και λιμάνια
Στη δοκιμή ενός υποβρύχιου drone που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πυρηνική επίθεση προχώρησε η Βόρεια Κορέα, η οποία κλιμακώνει τις κινήσεις και τις ενέργειες της ως αντίδραση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ – Νότιας Κορέας.
Όπως μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, οι βορειοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν από την Τρίτη έως την Πέμπτη το νέο οπλικό σύστημα στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Χαμγκιόνγκ.

Ραδιενεργό τσουνάμι

Σύμφωνα με το KCNA, το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα έχει την ικανότητα να προκαλέσει «ραδιενεργό τσουνάμι μεγάλης κλίμακας» με υποβρύχια έκρηξη και να καταστρέψει εχθρικά πλοία και λιμάνια.
Το υποβρύχιο drone «μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ακτή ή λιμάνι και να ρυμουλκηθεί από πλοίο», κατά το KCNA.
Όπως έγινε γνωστό, το drone κινήθηκε σε ένα βάθος 80 με 150 μέτρων για περίπου 59 ώρες και πυροδότησε ένα μη πυρηνικό φορτίο στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Β. Κορέας.
Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Βόρεια Κορέα επιδεικνύει τις ολοένα και πιο διαφορετικές πυρηνικές απειλές της προς την Ουάσιγκτον και τη Σεούλ.

Kim: Σταματήστε

Η νέα αυτή δοκιμή έρχεται μετά τις νέες προειδοποιήσεις του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong un, ο οποίος κάλεσε τις ΗΠΑ και τη Ν. Κορέα να σταματήσουν τις στρατιωτικές τους ασκήσεις.
Την περασμένη Τετάρτη η Β. Κορέα εκτόξευσε πυραύλους Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς προς τα ανοικτά της ανατολικής ακτής της, λίγο πριν από την ολοκλήρωση των στρατιωτικών ασκήσεων με την ονομασία «Ασπίδα Ελευθερίας».
Η Β. Κορέα υποστηρίζει πως οι ασκήσεις αυτές αποτελούν πρόβες εισβολής στην επικράτεια της.

Διηπειρωτικός πύραυλος

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα εάν η Β. Κορέα έχει αναπτύξει πλήρως μικροσκοπικές πυρηνικές κεφάλες, οι οποίες απαιτούνται για τα μικρότερα όπλα της.
Υπενθυμίζεται πως η δοκιμή του νέου οπλικού συστήματος πραγματοποιήθηκε περίπου μια εβδομάδα μετά την εκτόξευση του ισχυρότερου βορειοκορεατικού πυραύλου, του Hwasong-17.
Επρόκειτο για τη δεύτερη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) της Βόρειας Κορέας από την αρχή του 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης