Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Αστυνομική επιχείρηση με 11 νεκρούς σε φαβέλα στο Ρίο ντε Ζανέιρο

Βραζιλία: Αστυνομική επιχείρηση με 11 νεκρούς σε φαβέλα στο Ρίο ντε Ζανέιρο
Η επιχείρηση στο Σαλγκουέιρο, που βρίσκεται στο Σάο Γκονσάλο, ένα υποβαθμισμένο προάστιο του Ρίο, είχε ως στόχο τη σύλληψη μελών συμμορίας ναρκωτικών
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αστυνομική επιχείρηση σε μια φαβέλα κοντά στο Ρίο ντε Ζανέιρο και μεταξύ αυτών ήταν ο αρχηγός μιας συμμορίας εμπόρων ναρκωτικών που δρα στη βόρεια Βραζιλία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η επιχείρηση στο Σαλγκουέιρο, που βρίσκεται στο Σάο Γκονσάλο, ένα υποβαθμισμένο προάστιο του Ρίο, είχε ως στόχο τη σύλληψη μελών της Κομάντο Βερμέλιο, της Πολιτείας Παρά, που είχαν βρει καταφύγιο εκεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο ενημερωτικός ιστότοπος G1 έκανε λόγο για 11 νεκρούς, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές δεν επιβεβαίωσαν αυτόν τον αριθμό.
Η αστυνομία ανέφερε ότι η επιχείρηση είναι ακόμη σε εξέλιξη.
Η Κομάντο Βερμέλιο είναι μια από τις κυριότερες εγκληματικές οργανώσεις της Βραζιλία, που δραστηριοποιείται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Η αστυνομική επιχείρηση είχε ως στόχο τους δράστες μιας σειράς επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην Παρά καθώς και άλλους αρχηγούς συμμοριών που είχαν εμπλακεί σε πρόσφατες επιθέσεις σε φαβέλες, στα δυτικά προάστια του Ρίο, όπου την Τετάρτη πυρπολήθηκαν πολλά αυτοκίνητα.
Δύο γυναίκες, ηλικίας 53 και 62 ετών, τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών, σύμφωνα με τον G1.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης