Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία θέτει την Ιταλία στο στόχαστρο: Βρίσκεται στην πρώτη σειρά των εχθρικών χωρών

Η Ρωσία θέτει την Ιταλία στο στόχαστρο: Βρίσκεται στην πρώτη σειρά των εχθρικών χωρών
Δηλώσεις του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών για την ιταλική στάση στο ουκρανικό ζήτημα
Η Ιταλία βρίσκεται «στην πρώτη σειρά χωρών που επιθυμούν να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία», κάτι που είναι λυπηρό, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov σε συνέντευξή του στo ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
«Η Ιταλία είναι πάντα στις καρδιές μας, αλλά, επί του παρόντος, είναι στην πρώτη σειρά χωρών που επιθυμούν να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία και αυτό είναι λυπηρό», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.
«Για αιώνες, η Ιταλία και η Ρωσία είχαν εξαιρετικές σχέσεις σε πολλούς τομείς.
Υπήρχαν υψηλά και χαμηλά, ακόμη και πόλεμοι.
Αλλά η Ρώμη ήταν μια από τις λίγες, με τις οποίες είχαμε βαθιά κατανόηση των θέσεων του άλλου», σημείωσε.
Τον Μάρτιο του 2022, το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε το ψήφισμα για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής.
Εκδόθηκαν πέντε διυπηρεσιακά διατάγματα με διαβαθμισμένο κατάλογο όπλων που αποστέλλονται.
Η νέα κυβέρνηση, η οποία ανέλαβε καθήκοντα τον Οκτώβριο του 2022, ενέκρινε το διάταγμα για την παράταση του χρονικού διαστήματος της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για ολόκληρο το 2023. Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η κυβέρνηση ενέκρινε το έκτο διάταγμα για τη στρατιωτική βοήθεια.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov και άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα επισημάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης όπλων που αποστέλλονται στην Ουκρανία σε άλλες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης