Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kherson: Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται πως οι Ρώσοι αποχώρησαν από τη Nova Kakhovka – Διαψεύδει η Μόσχα

Kherson: Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται πως οι Ρώσοι αποχώρησαν από τη Nova Kakhovka – Διαψεύδει η Μόσχα
«Όλο το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό στη Nova Kakhovka καθώς και σε άλλα σημεία στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, παραμένει στις θέσεις του» δηλώνει η Μόσχα
Ο ουκρανικός στρατός υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από την πόλη Nova Kakhovka που βρίσκεται στην περιφέρεια της Kherson, στη νότια Ουκρανία, στην απέναντι όχθη του ποταμού Δνείπερου.
Ένας εκπρόσωπος των ρωσικών δυνάμεων ωστόσο διέψευσε αυτήν την πληροφορία.
«Δηλώνω επισήμως ότι όλο το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό στη Nova Kakhovka καθώς και σε άλλα σημεία στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, παραμένει στις θέσεις του» έγραψε στο Telegram ο Vladimir Saldo.
Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη, 22 Μαρτίου, «όλες οι μονάδες του κατοχικού στρατού που είχαν αναπτυχθεί στη Nova Kakhovka , στην περιοχή της Kherson», εγκατέλειψαν την πόλη αυτήν.
Το υπουργείο δεν διευκρίνισε αν μπήκαν στην κοινότητα Ουκρανοί στρατιώτες.
Υποστήριξε όμως ότι κατά την αποχώρησή τους οι Ρώσοι έκλεψαν συσκευές, πολύτιμα αντικείμενα, ρούχα και κινητά τηλέφωνα από τα σπίτια.
Η Nova Kakhovka είχε 45.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Χερσώνας, της πόλης την οποία εγκατέλειψαν οι Ρώσοι τον Νοέμβριο του 2022 και υποχώρησαν στην απέναντι όχθη του Δνείπερου.
Η πόλη βρίσκεται επίσης κοντά στο υδροηλεκτρικό φράγμα Kakhovka το οποίο κατέλαβαν οι Ρώσοι στην αρχή του πολέμου, στα τέλη Φεβρουαρίου 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης