Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοίγει ο δρόμος - Μετά την κατάληψη του Bakhmut θα ακολουθήσει η Avdeyevka

Ανοίγει ο δρόμος - Μετά την κατάληψη του Bakhmut θα ακολουθήσει η Avdeyevka
«Εάν πέσει το Bakhmut, θα ακολουθήσει η Avdeyevka, κάτι που θα διευκολύνει τις δυνάμεις μας να νικήσουν τον εχθρό στην περιοχή», δήλωσε στρατιωτικός εμπειρογνώμονας
Ο έλεγχος του Bakhmut από τις ρωσικές δυνάμεις θα διευκολύνει την απελευθέρωση της Avdeyevka, από όπου ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει Donetsk, Makeyevka και Yasinovataya και τη γύρω περιοχή, δήλωσε την Πέμπτη (23/3/2023) ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας του Luhansk, ο συνταγματάρχης Vitaly Kiselev.
«Εάν πέσει το Bakhmut, θα ακολουθήσει η Avdeyevka, κάτι που θα διευκολύνει τις δυνάμεις μας να νικήσουν τον εχθρό στην περιοχή», είπε στο Channel One.
Ο Kiselev πρόσθεσε ότι η κατάσταση γύρω από το Bakhmut δυσμενής για τα ουκρανικά στρατεύματα, χωρίς πιθανότητες αντεπίθεσης σε αυτή την πόλη.
Το Bakhmut, που βρίσκεται στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα του Donetsk, είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών για την παράδοση προμηθειών στην ουκρανική ομάδα στρατευμάτων στο Donbass.

Σφοδρές μάχες διεξάγονται για το Bakhmut

Την Τετάρτη (22/3), ο στρατιωτικός-πολιτικός εμπειρογνώμονας Jan Gagin, σύμβουλος του αναπληρωτή αρχηγού του Donetsk, είπε ότι η πόλη είναι σχεδόν πλήρως αποκλεισμένη από τον ρωσικό στρατό, του οποίου το πυροβολικό κρατά όλες τις οδούς προσέγγισης προς την πόλη υπό πυρά.
Νωρίτερα, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έλεγχαν πάνω από το 70% της πόλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης