Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Edi Rama: Ντροπιαστικά τα σχόλια της Βρετανίδας υπουργού για τους Αλβανούς υπηκόους

Οργή Edi Rama: Ντροπιαστικά τα σχόλια της Βρετανίδας υπουργού για τους Αλβανούς υπηκόους
Ο Edi Rama, ο οποίος βρίσκεται στη Βρετανία και αναμένεται να συναντηθεί σήμερα 23/3 το απόγευμα με τον Sunak, δήλωσε ότι τα σχόλια της Braverman, πέρυσι, για τους Αλβανούς μετανάστες που διασχίζουν τη Μάγχη με μικρές βάρκες θα μπορούσαν να θεωρηθούν από μόνα τους έγκλημα
Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Edi Rama, επέκρινε την υπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Braverman, χαρακτηρίζοντας τον αποκλεισμό των μεταναστών από τη χώρα του μια «ντροπιαστική» στιγμή για τη βρετανική πολιτική.
Ο Edi Rama, ο οποίος βρίσκεται στη Βρετανία και αναμένεται να συναντηθεί σήμερα 23/3 το απόγευμα με τον Sunak, δήλωσε ότι τα σχόλια της Braverman, πέρυσι, για τους Αλβανούς μετανάστες που διασχίζουν τη Μάγχη με μικρές βάρκες θα μπορούσαν να θεωρηθούν από μόνα τους έγκλημα.
«Δυστυχώς, έχουμε δει τους εαυτούς μας και την κοινότητά μας να ξεχωρίζουν σε αυτή τη χώρα για πολιτικούς λόγους. Ηταν μια πολύ, πολύ ντροπιαστική στιγμή για τη βρετανική πολιτική», δήλωσε στην εκπομπή Today του BBC Radio 4, σύμφωνα με τον Guardian.
«Αυτό που ειπώθηκε από μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ξεκινώντας από την υπουργό Εσωτερικών, είναι η απομόνωση της κοινότητάς μας, κάτι που δεν αντιπροσωπεύει καθόλου τη Βρετανία».
Η Μπρέιβερμαν εξόργισε πολλούς Αλβανούς με τα σχόλιά της στο κοινοβούλιο. «Εάν οι Εργατικοί ήταν επικεφαλής, θα επέτρεπαν σε όλους τους Αλβανούς εγκληματίες να έρθουν σε αυτή τη χώρα, θα επέτρεπαν σε όλα τα μικρά σκάφη να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Η υπουργός Εσωτερικών κατηγορήθηκε επίσης ότι χρησιμοποίησε εμπρηστική γλώσσα όταν είπε ότι η νότια ακτή της Αγγλίας δεχόταν εισβολή από αιτούντες άσυλο. Στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος είπε: «Πολλοί από αυτούς ισχυρίζονται ότι πέφτουν θύματα σωματεμπόρων ως σύγχρονοι σκλάβοι… η αλήθεια είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν είναι σύγχρονοι σκλάβοι και οι ισχυρισμοί τους ότι πέφτουν θύματα εμπορίας είναι ψέματα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης