Τελευταία Νέα
Διεθνή

Summers (οικονομολόγος): H Fed πρέπει να αυξήσει και άλλο τα επιτόκια, παρά την τραπεζική κρίση

Summers (οικονομολόγος): H Fed πρέπει να αυξήσει και άλλο τα επιτόκια, παρά την τραπεζική κρίση
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Larry Summers δήλωσε ότι ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων για να μειωθεί ο πληθωρισμός
Αναγκαίες θεωρεί νέες αυξήσεις επιτοκίων, παρά τη σοβούσα τραπεζική κρίση, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και διακεκριμένος οικονομολόγος Larry Summers.
«Tο περιθώριο ανησυχίας για τον πληθωρισμό διευρύνεται…
Ως εκ τούτου, θα άφηνα για λίγο ακόμα την πόρτα ανοιχτή για νέες αυξήσεις επιτοκίων, δεδομένης της ισχύος των πρόσφατων στοιχείων για τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Summers στο CNN την Τετάρτη.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Summers εξέφρασε τη στήριξή του για την τελευταία απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια.
«Αυτή ήταν η σωστή επιλογή.
Εάν η Fed είχε σταματήσει τη σύσφιξη, οι κίνδυνοι θα ήταν πολύ μεγαλύτεροι» είπε αναφερόμενος στην πρόσφατη αναταραχή στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον Summers, η αμερικανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο δρόμους εν μέσω του τρέχοντος τραπεζικού χάους.
«Το ένα, νομίζω, είναι ότι θα διαπιστωθεί κάποια πραγματική ανθεκτικότητα σε αυτά τα τραπεζικά προβλήματα και η οικονομία θα υποχωρήσει.
Το άλλο είναι ότι αυτό θα ξεπεραστεί και θα περιοριστεί πολύ», είπε ο πρώην πρόεδρος του Χάρβαρντ, προσθέτοντας ότι η επόμενη απόφαση της Fed θα εξαρτηθεί από την πορεία των γεγονότων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης