Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πτώση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ - Υποχώρησαν στις 191.000

Νέα πτώση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ - Υποχώρησαν στις 191.000
Παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα

Η αγορά εργασίας συνεχίζει να αψηφά τις προσπάθειες της Federal Reserve να μειώσει τις προσλήψεις, με τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ να μειώνονται ξανά την περασμένη εβδομάδα και να παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Οι αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που έληξε στις 18 Μαρτίου μειώθηκαν κατά 1.000 σε 191.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας.
Ο κινητός μέσος όρος των απαιτήσεων τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος εξομαλύνει μέρος της μεταβλητότητας από εβδομάδα σε εβδομάδα, μειώθηκε κατά 250 στις 196.250, παραμένοντας κάτω από το όριο των 200.000 για ένατη συνεχή εβδομάδα.
Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας θεωρούνται ως βαρόμετρο για τις απολύσεις στις ΗΠΑ.
Την Τετάρτη 22/3, η Federal Reserve παρέτεινε τη μάχη κατά του υψηλού πληθωρισμού, αυξάνοντας το βασικό της επιτόκιο κατά ένα τέταρτο, παρά τις ανησυχίες ότι τα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την αναταραχή που έχει κυριεύσει το τραπεζικό σύστημα.
Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει επικεντρωμένη στην καταπολέμηση του υψηλού πληθωρισμού, ο οποίος θα μπορούσε να απαιτήσει πρόσθετες αυξήσεις επιτοκίων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης